Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på löven på trädet fyllblommigt fågelbär. Löven är ovala och ljust gröna. Bilden är tagen så himmel syns i bakgrunden. Det är mycket värme i bilden och det syns att det är en fin dag.

Prunus avium 'Plena' - fyllblommigt fågelbär

Träd nummer 11 hittar du i Betty Backs park

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Blir något mindre än den rena arten fågelbär (Prunus avium) och blir 8–10 meter hög och 10–13 meter bred. Fyllblommigt fågelbär blommar också lite senare än vanligt fågelbär vilket är positivt då den inte blir lika känslig för frostnätter. Blommorna är vita och fyllda, och är sterila vilket innebär att denna sort inte får frukt. Fågelbär är en inhemsk art och är naturligt förekommande över Europa och ända bort till främre orienten och västra Sibirien. Vanligen har fågelbär ett prydnadsvärde både på våren och hösten.

Vår – blomning, vanligen på bar kvist
Sommar – vissa arter får bär
Höst – höstfärger i gult-gulorange
Vinter – inget nämnvärt

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en äkta kastanj. Bilden är en närbild på trädes blad. Bladen är gröna och ovala. Det riktigt lyser om bladen. Fotografiet är taget en solig dag och bilden är full av värme.

Castanea sativa - äkta kastanj

Träd nummer 12 hittar du i Maria Alberts park

Bilden föreställer ingången till Betty Backs park. Bilden är tagen från gångstråket. Underlaget är tegelsten. På båda sidorna av gångstigen finns stora öppna ytor med gräsmatta. I förgrunden står två stora krukor med blommor av olika slag. Gula, svarta, rosa och gröna. Bilden är tagen på sommaren och solen skiner.

Betty Backs park

En oas mitt i staden.

Senast granskad 2022-06-15 av LINHER