matkasse

Mat

Mat är förutsättning för att du ska må bra och tillfälle till gemenskap. Alla ska ha möjlighet att äta god och näringsriktig mat i en lugn och trivsam miljö.

Person
Kostekonom Annika Florin-Creutz 0520-49 50 06
Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

På äldreboenden runt om i kommunen finns matserveringar som serverar mat åt äldre och funktionshindrade som bor hemma. Köken tillagar också mat till våra äldreboenden.

Om du inte själv kan laga din middag eller ta dig till närliggande matservering, finns möjlighet att få mat levererad hem till dig, det kallas matdistribution.

Vill du ansöka om matdistribution tar du kontakt med handläggare på biståndsenheten.

Ansök om matdistribution

Du som vill ansöka om matdistribution gör det genom att ta kontakt med handläggare på biståndsenheten via telefon eller genom att fylla i blankett och skicka in via e-post eller post.

Telefonlista handläggare

E-tjänst för ansökan

Blankett för ansökan

Information om ansökan

Avgifter för matdistribution

Om du får mat distribuerat hem och inte har några andra insatser betalar du 835 kronor i månaden. Har du även andra insatser se

Inkomstförfrågan

Avgiftsbroschyr

Överklagan

Om du inte är nöjd med beslutet kan du få hjälp av handläggare med att överklaga beslutet till förvaltningsrätt eller högre instans. Ett överklagande ska vara inlämnat senast 3 veckor efter det att du tagit del av det skriftliga beslutet

Senast granskad 2019-05-09 av Ingela Gummesson