Tre matlådor i förpackning och tre matlådor som lagts upp på tallrik. Matlådorna är Kålpudding, fisk och vegetarisk biff.

Matdistribution

Trollhättans stad har beslutat att insatsen matdistribution ska upphöra den 1 september 2024. Insatsen ersätts genom inköp av färdigrätter via e-handel från butik i Trollhättan som vi har avtal med.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Du som idag har inköp och matdistribution

Du som idag har insatserna inköp och matdistribution kommer från och med den 1 september 2024 att få beställa färdigrätter från den affär som Trollhättan Stad har avtal med samtidigt som du handlar dina övriga varor.

Du som idag endast har matdistribution

Du som idag endast har insatsen matdistribution kommer få möjligheten att istället ansöka om insatsen inköp via e-handel. Biståndshandläggaren gör därefter en bedömning om du har rätt till insatsen.

Ansök om stöd med inköp via e-handel

Du som har eller har behov av specialkost

Om du har behov av specialkost som inte går att köpa i butik så ska du kontakta kommunens biståndshandläggare. En läkare, sjuksköterska eller dietist, ska styrka ditt behov av specialkost. Har du idag ett bedömt behov av specialkost behåller du ditt beslut om matdistribution.

Kommunens beslut om att upphöra med matdistribution grundas på att allt fler väljer att inhandla alla sina dagligvaror på detta sätt. Det förenklar möjligheten för kommunen att kunna stödja allt fler personer som kommer att behöva hjälp med sina inköp från dagligvaruhandeln.

Vi kommer även inrätta en särskild personalgrupp som hjälper dig som har ett behov av stöd med inköp. De stöttar dig vid e-handel, hämtar och lämnar dina varor samt hjälper dig att packa upp om du behöver hjälp med det.

Har du frågor gällande ditt beslut är du välkommen att kontakta biståndshandläggare via Kontaktcenter.

Senast granskad 2024-05-30 av JENMAR