Glada barn som springer mot den nya lekplatsen

En lyckad invigning av Skrotnisses lekplats!

Trots något ostadigt väder på nationaldagen den 6 juni var det många förväntansfulla barn, föräldrar, mor- och farföräldrar som tagit sig till Spikön för att inviga Skrotnisses lekplats.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Invigningen öppnades med att Magdalena Palm hälsade alla välkomna för att sedan rikta strålkastarna på tjejen som kom på idén med en Skrotnisse-lekplats - Julia, 8 år.

Julia berättade om hur hon fick idén till en lite större och mer spännande lekplats efter ett besök på Astrid Lindgrens värld och att hennes mamma berättade om trollhätteförfattaren Jan Lööf och Skrotnisse.

Invigningen fortsatte sedan med att kommunalrådet Monica Hanson höll ett kort tal där alla de som vart inblandade i bygget med lekplatsen fick ett hedersomnämnande. Efter det vandrade Monica och Julia fram till lekplatsens entré för att tillsammans klippa bandet. Många spända barn rusade in i lekplatsen i samma stund som bandet klipptes.

Lekplatsen var full av människor i flera timmar och roliga aktiviteter avlöste varandra. Magdalena Palm läste sagor för barnen på Skrotscenen inne i lekplatsen och där var det också trolleri av trollkarlen Daniel Andersson som även gjorde ballongfigurer åt barnen. På scenen utanför lekplatsen var det sångstund med Magdalena och i slutet på hennes första framträdande överraskade barnkören från Strömslund och Björndalen genom att stämma in i sången och gå fram till scenen.

Tablettaskar, pixiböcker och äpplen delades ut i och runt om lekplatsen. Biblioteket var på plats för att låna ut Jan Lööf-böcker och hade dessutom en tävling. I ett utställningstält fanns bilder att beskåda från arbetet med lekplatsen och där fanns även två mycket populära ansiktsmålare.

Sammanfattningsvis var det en väldigt trevlig invigning med mycket människor och massa lek i Skrotnisses lekplats. Tack alla ni som kom! 

Senast granskad 2015-06-24 av CLASBEN