Att önska skola - så går det till

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Att önska skola

Elever som ska börja skolan i Trollhättans stad har rätt att önska skola. Detta görs via e-tjänsten Val av skola. Om man inte har ett specifikt önskemål, eller om önskad skola inte kan erbjuda plats, placeras eleven på en skola nära hemmet. Detta innebär inte nödvändigtvis den absolut närmaste skolan.  

Det går bara att söka en skola i taget. Önskar ni profilinriktning på någon av de skolor som erbjuder det, men även önskar plats i ordinarie klass på samma skola (om plats inte kan erbjudas inom profilen), så anger ni det tydligt i meddelanderutan för övriga upplysningar i samband med att ni registrerar er ansökan. Ni ska alltså inte registrera två ansökningar i detta fall, då endast den senast inkomna ansökan kommer att vara giltig för handläggning.

Nedan finner ni information om vilka profilinriktningar som erbjuds i Trollhättans kommunala grundskolor. 

English Speaking Class på Paradisskolan

English speaking class (ESC) finns för årskurs 4-9 och undervisningen anordnas i högre grad på engelska. Utbildningen kan sökas av samtliga elever.

Läs mer om English Speaking Class här! 

Fotbollsprofil på Lyrfågelskolan

Lyrfågelskolan årskurs 7-9 har ett samarbete med FC Trollhättan och kan därigenom erbjuda eleverna att kombinera skolarbetet med sitt fotbollsintresse. Undervisningen följer grundskolans kursplaner.

Till fotbollsprofil genomförs antagningstester och färdighetsprov i samarbete med FC Trollhättan. Första möjligheten att söka till fotbollsprofil är inför årskurs 7.

Läs mer om fotbollsklasserna (FCT Akademi) på Lyrfågelskolans hemsida!

Profilklass Musik på Hjortmosseskolan och Slättbergsskolan

För elever från och med årskurs 4 finns på Hjortmosseskolan profilklass Musik. För elever i år 7-9 finns musikprofil på Slättbergsskolan. Profilen innebär att elever ges möjlighet till en bredare musikutbildning. Målet är att ge musikintresserade elever goda kunskaper inom musik, sångträning samt bygga på en erfarenhet av att kunna framträda inför publik. Inom ramen för det vanliga skolarbetet får eleverna en gedigen musikalisk grund att stå på. Undervisningen följer grundskolans kursplaner.

Till profilklass Musik genomförs antagningstester och färdighetsprov. Första möjligheten att söka till musikklass är inför årskurs 4.

Läs mer om profilklassen på Slättbergsskolans hemsida

 

Senast granskad 2024-01-29 av MAGSUN