Bilden är ett fotografi över en rabatt på Karl Johans torg. I förgrunden syns lila, vita, röda och svarta blommor skarpt. I bakgrunden utan skärpa syns statyn den heliga lågan och det gamla tingshuset.

Blomsterprogram

Varje år pryds Trollhättans rabatter och urnor av tusentals vår-, sommar- och höstblommor. Sedan ett par år tillbaka har Trollhättan utformat blomsterprogram utifrån ett för året utvalt tema som bestämmer färg och form. Årets tema är "Less is more".

Person
Landskapsingenjör Sebastian Runander 0520-49 53 50
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Trots svårare tider med Corona-viruset som drabbat vårt samhälle, vill vi precis som varje år förgylla staden med vackra blommor och glada färger.

I år kommer vårens planteringar att bestå av vårlökar i form av bland annat tulpaner, hyacinter och narcisser samt vårblommor som förgätmigej, akleja, tusensköna och den trogna pensén. Allt sammantaget i en mångfacetterad färgskala.

När våren är över och sommaren tar vid är det dags att byta ut vårblommorna mot sommarblommor. Sommarblomsplanteringen är beräknad att vara färdig runt midsommar. Årets tema är ”Less is more”. Tanken är att ha färre sorters blommor planterade i större grupper. Vissa platser kommer att ha något fler sorter planterade på ett lite mer ”uppstyrt” sätt. Exempel på sommarblommor som kommer att pryda planteringarna är petunia, gazania, stjärnöga, gaura och nejlika.

Sommarblommor 2020 - Less is more

Bilden föreställer en plantering med Trollhättans Stads vapen och namn. I stadsvapnet är det röda och vita blommor.
Bilden föreställer en stor plantering som löper längst en väg. Runt kanterna i planteringen är det gröna blommor och i mitten är det ett hav av gula, mörklila och ljuslila blommor.
Bilden är ett fotografi över en planering formad som en trekant. Runt kanten på planteringen är det orangea blommor. I mitten är det massa små röda blommor.
Fotografiet är taget utmed kanalen. I bild syns tre jättestora krukor med röda och lila blommor. I förgrunden syns en miniatyr SAAB som fungerar som en betongsugga.
Bilden är en närbild på tre planteringlådor som hänger på paviljongen vid Klaffbron. Blommorna är små och lila och röda. I bakgrunden syns kanalen och brohuset.
Bilden är en närbild över en stora kruka med röda och svarta blommor. De röda blommorna hänger över kanten på krukan.
Senast granskad 2020-07-09 av Clara Bengtsson