Pojke cyklar mountainbike i betongbana Trollhättans Skate- och Aktivitetspark

Trollhättans Skate- och aktivitetspark

I Skate- och aktivitetsparken finns något för alla. Här kan du åka skateboard, cykel och kickbike. Nytt för 2020 är att parken utökats med Trollhättans första käpphästbana. Varmt välkomna!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Skate- och aktivitetspark

Här kan du sporta, leka, relaxa och ha trevligt tillsammans med familjen och kompisarna! Parken är öppen för alla, alla dagar i veckan.

Adress: Vårviksvägen 17, 461 59 Trollhättan
Trollhättans skate- och aktivitetspark – länk till Kartportalen

Här finns toalett och en kiosk som är öppen under särskilda event.

Skateboard

I den 2000 kvadratmeter stora betongparken finns fantasifulla kanter och lutningar, räcken att åka på och en ramp som är inspirerad av en backyard pool att åka och surfa i. Skateparken håller hög klass och här står Trollhättans Skateboardförening för den dagliga skötseln. 

Viktigt: I skateparken får du endast åka skateboard. 

Kickbike och cykel

I Trollhättans Skate- och Aktivitetspark finns åkytor för kickbike, cykel, inlines. I parken finns också en särskild pumptrack-bana för cykel med kullar och doserade kurvor.

I skogsdungen vid aktivitetsparken finns en Mountainbike-slinga som eldsjälar ställt i ordning, och som öppen för alla att cykla. Du hittar starten från bilparkeringen. Titta efter en liten skylt som det står MTB på. 

Inga cyklar eller kickbikes i den del av parken som är avsedd för enbart skateboard. Detta av säkerhetsskäl. 

Käpphästbana

På Trollhättans skate- och aktivitetspark finns Trollhättans första käpphästbana. Området för käpphästar har två paddockar, en för dressyr och en som är uppbyggd som en riktig hoppbana. Hindrens höjd kan anpassas så att banan passar alla ryttare.

Bilden föreställer käpphästbanan vid vårviksgård. På bilden syns tre hinder på led. Det första hindret, längst fram, är målat så det ska likna rött tegel. Det andra hindret har porträttbilder på en vacker häst. Det sista hindret har två stora morötter på sig. Underlaget är träflis. Bilden är tagen på sommaren och förmedlar mycket värme.

Käpphästbanan

Under sommaren 2020 öppnade den efterlängtade käpphästbanan. Ta med din käpphäst ut på äventyr till aktivitetsparken vid Vårviksgård!

Ett litet barn står på en skateboard

Skateboard

Åk skateboard utomhus i Trollhättans skateboard- och aktivitetspark på Källstorp. Inomhus kan du skejta i Junkpark Indoor på Innovatumområdet.

Senast granskad 2022-06-07 av JONHJO