Bilden föreställer käpphästbanan vid vårviksgård. På bilden syns tre hinder på led. Det första hindret, längst fram, är målat så det ska likna rött tegel. Det andra hindret har porträttbilder på en vacker häst. Det sista hindret har två stora morötter på sig. Underlaget är träflis. Bilden är tagen på sommaren och förmedlar mycket värme.

Käpphästbanan

Under sommaren 2020 öppnade den efterlängtade käpphästbanan. Ta med din käpphäst ut på äventyr till aktivitetsparken vid Vårviksgård!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans största aktivitetspark har utökats med en del för käpphästar. Käpphästbanan består av två paddockar. En som är byggd för dressyr och en som är uppbyggd som en riktig hoppbana. Hindren går att justera efter önskad höjd och passar därför utmärk till alla ryttare. Det finns flera olika lägen mellan höjderna 15 till 75 centimeter. Mellan rundorna kan du vila benen eller ta en fika på läktaren.  

Förutom käpphästbanan finns den mycket omtyckta skateparken här. I skateparken finns ytor för kickbike, cykel och inlines. I parken finns också en särskild pumptrack-bana för cykel med kullar och doserade kurvor.   

Käpphästbanan, likt övriga delar av parken, är öppen för alla samtliga dagar i veckan. Här finns toalett och en kiosk som är öppen under särskilda event.

Hitta hit:

Adress: Vårviksvägen 17, 461 59 Trollhättan

Käpphästbanan – Kartportalen

Ett litet barn står på en skateboard

Skateboard

Åk skateboard utomhus i Trollhättans skateboard- och aktivitetspark på Källstorp. Inomhus kan du skejta i Junkpark Indoor på Innovatumområdet.

Senast granskad 2020-08-05 av CLASBEN