Skyltar som visar löparloppen Kraftprovet och Trollhättan City Trail. I bakgrunden syns slussarna.

Tävlingsrundor

Träna inför Kraftprovet, Trollhättan City Trail och Alliansloppet. Start i fallområdet vid Hansenplatsen. Missa inte heller Edsvidsleden Trailrun.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I Trollhättan finns det många populära tävlingar för löpning och rullskidor som årligen arrangeras av drivna föreningar och eldsjälar. För att du enkelt ska kunna träna inför loppen, sätta upp mål med din träning eller kanske bara motionera i spektakulär och vacker natur, har vi tillsammans med föreningarna märkt upp tre tävlingsbanor som är tillgängliga året om. Informationstavla finns vid starten. Adress: Start Hansenplatsen, Åkersbergsvägen, 461 34 Trollhättan. Lycka till!

Start för samtliga banor - Google maps

Kraftprovet inleder Fallens Dagar, tredje fredagen i juli, varje år sedan 1986. En populär löpartävling som startar i fallområdet och sedan slingar sig upp i sugande backar till Strömslund, vidare ner i älvrummet och tillbaka. Kraftprovet lockar både elitlöpare och motionärer och arrangeras av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK) och Trollhättans IF Friidrott.

Karta över Kraftprovet i Trollhättans Stads kartportal

Kraftprovets webbsida

Trollhättan City Trail startade 2016 och är ett terränglopp i centrala Trollhättan. Här springer du på knixiga stigar och i pulshöjande trappor så snöra på dig terrängskorna! Trollhättan City Trail är en del av Trollhättan Action Week och arrangeras av Löparklubben TV88.

Karta över Trollhättan City Trail i Trollhättans Stads kartportal

Trollhättan City Trail

Alliansloppet är världens största tävling på rullskidor. Här står motionärer och världselit på samma startlinje. Alliansloppet startade 2007 och rullskidsloppet har sedan dess blivit en folkfest med många olika tävlingar under konceptet "Trollhättan Action Week".

Rullskidsloppet Alliansloppet startar i fallområdet och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan delta.

Det finns tre distanser att välja på; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik. Tävlingsklasser är 32 och 48 km. Motionsklasser är 16, 32 och 48 km. Klassen 16 km kan du även åka inlines – med eller utan stavar.

Karta över Alliansloppet i Trollhättans Stads kartportal

Alliansloppets webbsida

Edsvidsleden Trailrun går på den fina, klassiska Edsvidsleden i Trollhättan. Loppet arrangeras av Aktiv Öresjö tredje söndagen i mars och har tre sträckor; 14 km Klassisk, 28 km Dubbel och 56 km Ultra. Du startar vid Olidehålan/Olidans kraftstation och sedan väntar stigar, trappor, spänger och vidunderlig och omväxlande natur. Följ den ordinarie ledmärkningen för Edsvidsleden.

Adress: Olidevägen 4, 461 34 Trollhättan

Karta över Edsvidsleden i Trollhättans Stads kartportal

Edsvidsledens Trailrun webbsida

Senast granskad 2022-09-06 av JONHJO