Tre längskidåkare Skidåkare från TSOK i Trollhättans Konstsnöspår.

Skidåkning

Kallt väder innebär att det finns snö och längdskidspår på Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund. Om det dessutom snöat kan du åka skidor på Slätthult. Det ideella föreningslivet gör skidåkning i Trollhättan möjligt!

Person
Områdeschef idrott och friluftsliv Robert Stenberg 0520-49 78 71
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättans konstsnöanläggning vid

Skidstugan i Strömslund 

Vid kallt väder under vinterhalvåret kan du åka längdskidor i Trollhättan. Välkommen till Trollhättans konstsnöanläggning som bjuder på 1,8 km (2x900 meter) härlig skidåkning och ett snölek-område för barn och nybörjare.

Du hittar Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund.

Adress: Skidbacksvägen 17, 461 58 Trollhättan

Gratis parkering nära spåret. 

Om konstsnöspåret

Hela konstsnöspåret är 900 meter långt och består av en 8 meter bred snöbädd med två spår för klassisk åkning och en skatebädd i mitten. Det finns två vändplatser längst spåret och det finns belysning så att du kan åka skidor även när det är mörkt.

För att göra konstsnö krävs minusgrader. En dagvattendamm försörjer anläggningen med vatten. Det finns ingen kylanläggning utan vattnet kyls naturligt av utomhustemperaturen.

Fritt att åka

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen för fri längdskidåkning när vädret tillåter. Det är gratis att åka, men du är välkommen att lämna ett frivilligt spårbidrag till föreningen som går till deras arbete med skidspåret. 

Skidspåret kan vara helt eller delvis öppet beroende på vädret. Eftersom väderleken varierar rekommenderar vi att du kontrollerar spårförhållandena på TSOKs webbsida.

Trollhättans skid- och orienteringsklubb (TSOK) 

Spåret är öppet för alla, tänk på att ha roligt och visa hänsyn!

Så drivs anläggningen

Trollhättans konstsnöanläggning ägs av Trollhättans Stad och drivs av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK) med stöd från näringslivet. Föreningen TSOK ansvarar för snöläggning och pistar skidbädden.

Fler motionsmöjligheter

Vid Skidstugan Strömslund finns även motionsspår för promenader och löpning, som blir skidspår om det snöat. Det finns även märkta mountainbikespår och ett utegym som kan användas året runt. I stakmaskinen under tak kan du träna skidmusklerna året om!

Skidspår på Slätthult

När Trollhättan får snö finns det fler platser där du kan utöva längdskidåkning. Vid motionsanläggningen Slätthult ansvarar Trollhättans sportklubb för att göra skidspår. 

Trollhättans sportklubb (TSK)   

De bästa områdena för skidåkning i kommunen i övrigt är: Björndalsterrängen, Rödjan i Sjuntorp, Munkebo vid Öresjö, Malöga, Sandhem, Lextorp och Upphärad.

Skidspår i hela landet 

Skidspår i Trollhättan 

Utegym byggt till stor del i trä. Skog i bakgrunden.

Skidstugans utegym

Vid motionsanläggningen Skidstugan i Strömslund finns det utegym för styrketräning. Träna skidmusklerna året om i stakmaskinen. Nära till motionsspår och konstsnöspår under vintern.

Senast granskad 2020-10-07 av Jenny Persson