Ungdom åker skidor på konstsnöspår utomhus.

Skidåkning

Vid skidstugan i Strömslund finns en konstsnöanläggning i Trollhättan. Om det dessutom snöat kan du åka skidor på Slätthult.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Vid kallt väder under vinterhalvåret kan du åka längdskidor i Trollhättan. Välkommen till Trollhättans konstsnöanläggning som bjuder på 2,8 kilometer (2x1400 meter) härlig skidåkning och ett snölek-område för barn och nybörjare. Vid tillräckligt med natursnö spåras även två elljusspår på 2,5 kilometer och 5 kilometer för klassisk skidåkning.

Du hittar Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund på Skidbacksvägen 17. Gratis parkering och grillplats finns nära spåret vid start- och målområdet. 

Om Trollhättans konstsnöanläggning

Hela konstsnöspåret är 1400 meter långt och består av en 8 meter bred snöbädd med två spår för klassisk åkning och en skatebädd i mitten. Det finns två vändplatser längst spåret och belysning så att du kan åka skidor även när det är mörkt.

För att göra konstsnö krävs minusgrader. En dagvattendamm försörjer anläggningen med vatten. Det finns ingen kylanläggning utan vattnet kyls naturligt av utomhustemperaturen.

Status på konstsnöspåret med webbkamera, temperaturer längs spåret

Fritt att åka

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen för fri längdskidåkning när vädret tillåter. Det är gratis att åka, men du är välkommen att lämna ett frivilligt spårbidrag till föreningen som går till deras arbete med skidspåret. Skidspåret kan vara helt eller delvis öppet beroende på vädret. Eftersom väderleken varierar rekommenderar vi att du kontrollerar spårförhållandena. Spåret är öppet för alla, tänk på att ha roligt och visa hänsyn!

Obs! Notera att hela eller delar av spåret stängs av för allmänheten under barn- och ungdomsträningar. Aktuell information när det sker finns på tsok.se/skidspar

Så drivs konstsnöanläggningen

Trollhättans konstsnöanläggning ägs av Trollhättans Stad och drivs av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK) med stöd från näringslivet. Föreningen TSOK ansvarar för snöläggning och pistar.

Trollhättans skid- och orienteringsklubb (TSOK) 

 

Övriga skidspår

När Trollhättan får snö finns det fler platser där du kan åka längdskidor.

Skidspår på Slätthult

I Slätthults motionsområde läggs skidspår i elljusspåren när vädret ger förutsättningar för skidåkning. 

Tips på andra områden

Andra områden för skidåkning i kommunen är Rödjan i Sjuntorp och friluftsområdet Munkebo vid Öresjö. Obs! För tillfället läggs inga spår vid Öresjö på grund av att friluftsfrämjandet har avvecklat sin verksamhet där.

Senast granskad 2024-01-17 av JONHJO