Tre längskidåkare Skidåkare från TSOK i Trollhättans Konstsnöspår.

Skidåkning

Vid skidstugan i Strömslund finns en konstsnöanläggning i Trollhättan. Om det dessutom snöat kan du åka skidor på Slätthult.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Vid kallt väder under vinterhalvåret kan du åka längdskidor i Trollhättan. Välkommen till Trollhättans konstsnöanläggning som bjuder på 1,8 km (2x900 meter) härlig skidåkning. Du hittar Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund. Gratis finns parkering nära spåret. Grillplats finns vid start- och målområdet. 

Adress

Skidbacksvägen 17, 461 58 Trollhättan

Om konstsnöspåret

Hela konstsnöspåret är 900 meter långt och består av en 8 meter bred snöbädd med två spår för klassisk åkning och en skatebädd i mitten. Det finns två vändplatser längst spåret och  belysning så att du kan åka skidor även när det är mörkt.

För att göra konstsnö krävs minusgrader. En dagvattendamm försörjer anläggningen med vatten. Det finns ingen kylanläggning utan vattnet kyls naturligt av utomhustemperaturen.

Status på konstsnöspåret med webbkamera, temperaturer längs spåret

Fritt att åka

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen för fri längdskidåkning när vädret tillåter. Det är gratis att åka, men du är välkommen att lämna ett frivilligt spårbidrag till föreningen som går till deras arbete med skidspåret.  Skidspåret kan vara helt eller delvis öppet beroende på vädret. Eftersom väderleken varierar rekommenderar vi att du kontrollerar spårförhållandena. Spåret är öppet för alla, tänk på att ha roligt och visa hänsyn!

Så drivs konstsnöanläggningen

Trollhättans konstsnöanläggning ägs av Trollhättans Stad och drivs av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK) med stöd från näringslivet. Föreningen TSOK ansvarar för snöläggning och pistar.

Trollhättans skid- och orienteringsklubb (TSOK) 

Skidspår på Slätthult

När Trollhättan får snö finns det fler platser där du kan åka längdskidor. I Slätthults motionsområde läggs skidspår i elljusspåren.

Trollhättans sportklubb (TSK)   

Tips på andra områden

De bästa områdena för skidåkning i kommunen i övrigt är Rödjan i Sjuntorp och friluftsområdet Munkebo vid Öresjö.

Skidspår i Trollhättan

Skidspår i hela landet 

Vid Skidstugan Strömslund finns även motionsspår för promenader och löpning, som blir skidspår om det snöat. Det finns även märkta mountainbikespår och ett utegym som kan användas året runt. I stakmaskinen under tak kan du träna skidmusklerna året om!

Senast granskad 2023-07-05 av JONHJO