Tre längskidåkare Skidåkare från TSOK i Trollhättans Konstsnöspår.

Skidåkning

Kallt väder innebär att det finns snö och längdskidspår på Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund. Om det dessutom snöat kan du åka skidor på Slätthult. Det ideella föreningslivet gör skidåkning i Trollhättan möjligt!

Person
Områdeschef idrott och friluftslivRobert Stenberg 0520-49 78 71
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättans konstsnöanläggning vid

Skidstugan i Strömslund 

Vid kallt väder under vinterhalvåret kan du åka längdskidor i Trollhättan. Välkommen till Trollhättans konstsnöanläggning som bjuder på 1,8 km härlig skidåkning och ett snölekområde för barn och nybörjare.

Du hittar Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund, Skidbacksvägen 17.

Hela konstsnöspåret är 900 meter långt och består av en 8 meter bred snöbädd med två spår för klassisk åkning och en skatebädd i mitten. Det finns två vändplatser längst spåret och det är belyst så du kan åka skidor även när det är mörkt.

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen för fri längdskidåkning när vädret tillåter. Det är gratis att åka, men du är välkommen att lämna ett frivilligt "spårbidrag" till föreningen som går till deras arbete med skidspåret. 

Skidspåret kan vara helt eller delvis öppet beroende på vädret. Spåret är öppet för alla, tänk på att ha roligt och visa hänsyn!

Trollhättans konstsnöanläggning ägs av Trollhättans Stad och drivs av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK) med stöd från näringslivet.

För att göra konstsnö krävs cirka 6 minusgrader. Idag används kommunalt vatten för att göra snön men på sikt planeras en dagvattendamm att försörja anläggningen med vatten. Det finns ingen kylanläggning utan vattnet kyls naturligt av utomhustemperaturen.

Vid Skidstugan Strömslund finns även motionsspår för promenader och löpning, som blir skidspår om det snöat, märkta mountainbikespår och ett utegym som kan användas året runt. I stakmaskinen under tak kan du träna skidmusklerna året om!

Föreningen TSOK ansvarar för snöläggning och pistar skidbädden.

Adress: Skidbacksvägen 17, 461 58 Trollhättan

Fri parkering nära spåret. 

Eftersom väderleken varierar rekommenderar vi att du kontrollerar spårförhållandena på TSOKs webbsida.

Trollhättans skid- och orienteringsklubb (TSOK) 

Skidspår på Slätthult

När Trollhättan får naurlig snö finns det fler platser där du kan utöva längdskidåkning. Vid motionsanläggningen Slätthult gör Trollhättans sportklubb skidspår. 

Trollhättans sportklubb (TSK)   

De bästa områdena för skidåkning i kommunen i övrigt är: Björndalsterrängen, Rödjan i Sjuntorp, Munkebo vid Öresjö, Malöga, Sandhem, Lextorp och Upphärad.

Skidspår i hela landet 

Skidspår i Trollhättan 

Senast granskad 2019-02-13 av Jenny Persson