Båtplats vid älven

Båtar och hamnar

Besöker du Trollhättan med båt finns det två gästhamnar att välja mellan. Det finns även möjlighet att ansöka om säsongsplats för småbåtar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Ett antal säsongsplatser för småbåtar finns utefter Strandgatan i Trollhätte kanal. Vid frågor och boka båtplats ring: 0520-49 78 68.

Taxa båtplatser

Besöker du Trollhättan med båt finns det två gästhamnar att välja mellan.

Spiköns gästhamn

Gästhamnen Spikön ligger mitt i Göta älv på vackra Spikön. Här finns cirka 30 gästplatser med gångavstånd till centrum med affärer och restauranger samt Trollhättans unika fall- och slussområde. Spiköns gästhamn är perfekt för barnfamiljer då den populära temalekplatsen Skrotnisses lekplats och en minigolfbana finns nära hamnen. 

Gästhamn Spikön

Gästhamn Åkerssjö vid slussarna

I Gästhamnen Åkerssjö (15 platser) vid slussarna har du nära till unik natur och kulturarv. Här finns leder för vandring och löpning och sommartid kan du besöka Kanalmuseet, Olidan kraftstation och gå guidade turer i området. Det är även promenadavstånd till Innovatumområdet, även kallat Innovatum District, med Saab Car Museum, konsthall, Innovatum Science Center med mera. 

Gästhamn Åkerssjö vid slussarna

För att hitta tömningsstation för toalettavfall från din fritidsbåt kan du kolla på hamnkartan hos Transportstyrelsen:

Transportstyrelsens hemsida om tömningsstationer för fritidsbåtar

På Fritidsbanken i Trollhättan kan du enkelt och kostnadsfritt låna flytväst och idrottsutrustning ungefär som när du lånar på ett bibliotek. Fritidsbanken tar även emot idrottsutrustning (ej kläder) som du inte längre använder.

Låna på Fritidsbanken

Senast granskad 2023-07-05 av JONHJO