Stig i skogen under en passage där det står Edsvidsleden.

Edsvidsleden

Edsvidsleden är ungefär 1,4 mil och bjuder på magnifik utsikt längs Göta älv, betesmarker, blåbärsgranskog och Strömslunds pittoreska kvarter.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättan Stad satsar på ett rikt friluftsliv och välkomnar dig till vår stolthet – Edsvidsleden. Tydlig ledmärkning och skyltar, spänger, trappor, broar och natursköna rastplatser. Detta är en vandringsled med hög kvalitet för dig som vill ha en ordentlig motionsrunda i kombination med en stor naturupplevelser. Edsvidsleden passar både erfarna vandrare, vanliga motionärer och elitlöpare. 

Om Edsvidsleden

Edsvidsleden anlades för cirka 20 år sedan. Den går genom Älvrummet som är av riksintresse för naturvård, kulturmiljövård och friluftsliv och delar av området är skyddat som naturreservat. Här vandrar du alldeles vid älvkanten, kämpar dig upp för branta stigningar, trampar på stigar omgärdade av vitsippor om våren, äter din matsäck med magnifik utsikt över älven och fälten.

  • Rekommenderad start är vid Olidans kraftstation, Forngården eller vid Åkersström.
  • Gratis parkering vid samtliga startpunkter.
  • Leden tar ungefär tre timmar att gå.
  • Leden är ej lämplig för barnvagn eller rullstol. 
  • Ledmärkning visar vägen.
  • Vi underhåller leden regelbundet.
  • Tänk på djur och natur - ta med skräp hem!

Karta över Edsvidsleden i Trollhättans Stads kartportal

Varje vår arrangerar Aktiv Öresjö tävlingen Edsvidsleden Trailrun. Loppet har tre sträckor; 14 km Klassisk, 28 km Dubbel och 56 km Ultra. 

Läs mer om Edsvidsleden Trailrun

Relaterad information

Träd som fallit över leden, klotter, spänger eller rastplatser som är trasiga? Hjälp oss att hitta problemet genom att göra en felanmälan. 

E-tjänst Felanmälan

Senast granskad 2024-03-21 av JONHJO