Tomtkö e-tjänst

Här kan du som privatperson ställa dig i kö för att få möjlighet att köpa någon av de villatomter som Trollhättans stad tar fram och säljer. Tomterna är avsedda för bostadshus för eget boende.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Välkomna till Trollhättans Stads tomtkö

E-tjänsten kan endast användas av huvudsökande, med tillgång till e-legitimation.

Här kan du ansöka om en plats i tomtkön

Innan du ansöker till tomtkön är det viktigt att du läser våra tomtköregler. Du betalar för din plats direkt i tjänsten via Swish eller kort. Att anmäla sig till tomtkön kostar 400 kronor per kalenderår. Tänk på att du ska ange en medsökande om den personen sen ska stå med på köpehandlingarna, den dagen det blir aktuellt med att köpa en tomt.  

Tomtköregler

Ansökan till tomtkön

 

Här förnyar du din plats

Din plats i tomtkön är giltig under ett kalenderår. För att behålla platsen i tomtkön även nästa år måste du förnya i förskott senast 31 december. I slutet av november skickar vi ett mejl till samtliga huvudsökande i tomtkön, med en länk om förnyelse med betalning av årsavgiften för kommande år. Huvudsökande kan under samma period även gå in under Mina sidor/ Mina köplatser, och göra betalningen. Du kan även klicka på länken nedan "Se min köplats", därefter klickar du på den gröna knappen "Visa köplats", skrolla ner och klicka på "Betala köavgift", välj hur du vill betala och klicka på knappen "Betala". Du ansvarar själv för att en förnyelse med betalning till tomtkön sker under denna period.

Se min köplats

 

Här ser du din köplats

Se min köplats

 

Här uppdaterar du dina kontaktuppgifter

Det är viktigt att vi har rätt uppgifter, ändra om du har en ny e-postadress eller ett nytt telefonnummer. Det är ditt ansvar att Trollhättans stad har aktuella kontaktuppgifter. Den information vi skickar ut via mejl kan du även få via sms. Anmälan görs i inställningar för dina kontaktuppgifter.

Mina kontaktuppgifter

 

Här anmäler du om du vill köpa en tomt

Du måste vara registrerad som huvudsökande i tomtkön för att göra en rangordning av tomter, annars kommer din anmälan inte beviljas. Rangordna de tomter du är intresserad av enligt den turordning du önskar bli erbjuden att köpa. De val som är gjorda gäller och kan inte ändras i samband med ett eventuellt erbjudande av tomt. Om du väljer att skicka in ytterligare en rangordning, så är det den senast inskickade som gäller. Denna tjänst är endast öppen när vi har tomter kvar att sälja via tomtkön. Information om våra tomter finns på sidan lediga tomter.

Lediga tomter

Rangordning av tomter

 

Här ansöker du om förtur i tomtkön

Du måste vara registrerad som huvudsökande i tomtkön för att söka förtur, annars kommer din ansökan inte beviljas. Information om vad förtur innebär och vem som kan ansöka om en plats finns i tomtköreglerna. Denna tjänst är endast öppen när vi har förturstomter kvar till försäljning.  Information om våra tomter finns på sidan lediga tomter. För närvarande har vi inga förturstomter.

Tomtköregler

Lediga tomter

Ansökan om förtur i tomtkön

 

Gå ur tomtkön

Om du inte längre vill stå kvar i tomtkön behöver du inte göra något. Din plats i tomtkön kommer du automatiskt avregistreras efter nästkommande årsskifte.

Relaterad information

Lediga tomter

Tomtköregler

Senast granskad 2023-10-11 av ULRKUL