Mery Jadan och Paula Kahjo som vann priset Årets Ideella ledare 2015 Paula Khajo och Mery Jadan, Årets ideella ledare 2015

Vinnare på idrottsgalan 2016

Följande idrottare och föreningar vann pris för sina framgångar under 2015. Vinnarna korades på Trollhättans första idrottsgala 2016 under Trollhättans 100 års jubileum.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Årets prestation 2015

FC Trollhättan

Dystert sportsligt och mycket tuffa förutsättningar ekonomiskt. Men, när det såg som mörkast ut kom vändningen. FC Trollhättan inledde säsongen med att ta poäng av självaste IFK Göteborg, öppnade seriespelet med tio raka vinster och vann sedan serien. Hela säsongen var en prestation utöver det vanliga! 

Nominerade finalister: Hans Andersson och Nils van der Poel

Årets nykomling 2015

Olof Lennartsson

I sin rookiesäsong i Basketettan har Trollhättefostrade Olof Lennartsson varit en stor bidragande faktor till lagets succé. Han har förlitats med mycket speltid för en rookie och har en imponerande statistikrad. Inte minst skyttet från trepoängslinjen som under hösten var näst bäst i Sverige. 

Nominerade finalister: Elvira Björklund och Tvåstads KiK

Årets kvinnliga idrottare 2015

Pernilla Larsson

Sveriges bästa kvinnliga fotbollsdomare. Vid Fotbollsgalan tilldelades hon utmärkelsen för andra året i rad och tredje gången totalt. Var Sveriges enda representant på domarsidan vid VM i Kanada och kunde efter säsongen även titulera sig favorit bland spelarna i Damallsvenskan.

Nominerade finalister: Cecilia Lilja och Caroline Tegel

Årets manlige idrottare 2015

Kristian Karlsson

Tar hela tiden steg i sin utveckling och blev under 2015 svensk singelmästare, fransk ligamästare, knep ett EM-brons i dubbel och gick till individuell semifinal i storturneringen SOC. En världsspelare i en världssport.

Nominerade finalister: Jerker Axelsson och David Andersson

Årets förening 2015

Skoftebyns IF

Föreningen har den största ungdomsverksamheten, vilket bland annat resulterat i stora framgångar i serie- och cupspel. En stark och bred förening, där herrlaget vann serien och gick upp i division 2 och damlaget tillhörde toppen i division 2. Dessutom en ny spännande verksamhet i form av ett Futsal-lag som tillhör landets allra främsta.

Nominerade finalister: Gripen Trollhättan och TSOK

Årets handikappidrottspris 2015

Marika Vaihinger

En inspiratör och positiv kraft för många personer, både med och utan funktionsnedsättning. Coachar personer med funktionsnedsättning i deras träning, inspirerar genom föreläsningar och hinner dessutom med en elitsatsning i nya grenen Racerunning. 

Nominerade finalister: TIFs hjältar och Trollhättans Handikappidrottsförening

Årets ideella ledare 2015

Paula Khajo och Mery Jadan

Tränare för IFK Trollhättans nystartade damlag där de med en kombination av fingertoppskänsla, målmedvetenhet och ett suveränt engagemang lyckats engagera tjejer där idrott blir en väg till både samhälle, trygghet och gemenskap.

Nominerade finalister: Mikael Johansson och Teemu Kelahaara

Programmet 2016 

Galan gästas av kända idrottsprofiler och lokala eldsjälar som delade ut både pris och kloka ord. Anna Lindberg, Karl-Erik Nilsson, Patricia Daoud, Rune Andersson, Pernilla Larsson och Tommy Boustedt var några av personerna på scenen under kvällen.

Dessutom utsågs århundradets manliga och kvinnliga idrottare genom omröstning i TTELA. På galan korades Frank Andersson och Lena Videkull. I topp tre var Håkan Mild och Erik Carlsson samt Helena Carlsson och Ulla Nordström.

Senast granskad 2024-02-12 av JONHJO