Ett träd och en lyktstolpe syns utanför glasdörren som leder in till äldreboendet Nordängen. På sidan av ingång står det stora bokstäver på väggen där det står Nordängen.

Blackstorpsvägen 18

Blackstorpsvägen 18, även kallat för Nordängen, är ett lantligt, trivsamt och charmigt särskilt boende för äldre i Sjuntorp.

Verksamhet

Blacktorpsvägen 18

Hitta hit

Hjortvägen 1 461 77 Sjuntorp

Övrig information

  • Enhetschef: 0520-49 50 40
  • Avdelning Aspen: 0520-49 54 30
  • Avdelning Björken: 0520-49 50 51
  • Avdelning Häggen: 0520-49 50 52
  • Avdelning Lönnen: 0520-49 50 53

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Om Blackstorpsvägen 18

 

Blackstorpsvägens särskilda boende för äldre som även kallas Nordängen ligger lantligt beläget i Sjuntorp, med bil cirka 15 minuter sydost om Trollhättan. Det är ett litet boende med fyra avdelningar varav en avdelning tar emot personer med somatiska besvär och tre avdelningar tar emot brukare med demens/kognitiv svikt. Sammanlagt finns det 36 lägenheter. Ena sidan av huset byggdes 1992 och andra sidan blev klar 2014. Alla lägenheterna är 33 kvadratmeter stora med stora fönster som släpper in mycket ljus.
Säng och madrass ingår och i övrigt möblerar du som du vill. Vi tillhandahåller sänglinne och handdukar.

Vi har ett restaurangkök som lagar maten som serveras på boendet och där man kan boka mat och äta i restaurangen med anhöriga. I anslutning till restaurangen finns ett litet orangeri där man kan sätta sig med utsikt över vår fina innergård. Det finns också ett allmänt utrymme som kallas Linden, där finns flera bord och stolar för olika aktiviteter med ett litet kök i anslutning som man kan boka för exempelvis kalas.

Förutom en meny som erbjuder minst sex måltider under dygnet följer vi även ett årshjul för fest och högtider. Mellanmålen tillagas på avdelningen och de övriga tillagas i vårt restaurangkök.

Alla avdelningar försöka hitta aktiviteter som tilltalar så många som möjligt bland annat genom att ha boenderåd. Det är bred variation med allt från gymnastik till konst enligt säsong och årstider.

I våra allmänna lokaler kommer kyrkan varannan vecka och har andakter, även flera olika körer besöker oss flera gånger på året.

Vi har en el cykel/rickshaw-cykel med tre hjul som har en sittbänk och sufflett som gör att vi kan ta med passagerare på en cykeltur även i vårt backiga område.

  • Enklast tar man sig in på Nordängen via entréer som finns på Hjortvägen 1 och Ekorrvägen 2.
  • Parkera gör man enklast på Ekorrvägen 2 eller längs med Blackstorpsvägen.
  • Närmaste busshållplats ligger cirka 400 meter från boendet och heter Broskogen.
 
Tre personer håller fram varsin telefon med instagram-appen.

Blackstorpsvägen 18 på instagram

På verksamhetens instagram-sida kan du ta del av bilder från vardagen på Blackstorpsvägen 18 (även kallat Nordängen) i Sjuntorp.

Blackstorpsvägen 18 på instagram

 

Bilder från Blackstorpsvägen 18

En inhägnad trädgård. I mitten står ett träd på en rundad gräsmattan. Runt omkring gräsmattan är en gång. Runt hela trädgården sträcker sig den byggnad som Nordängens boende består av.
Ett litet träd står mitt på en gräsmatta. I bakgrunden syns en liten gångbro.
En stor sten med ett vattenspel står utplacerat i en trädgård. I bakgrunden syns en inglasad balkong på Nordängen.
Ett av hörnen i en inglasad balkong. En fåtölj står intill flera växter. En dörr leder ut till den inhägnade trädgården utanför.
En soffa och ett bord står uppställt i en inglasad balkong. Mittemot soffan står två fåtöljer. I den inglasade balkongen finns även en pall samt en palm och en annan stor grön växt.
Ett allrum med parkettgolv. Mitt i rummet syns ett runt bord med duk och en vas med blommor i. Runt bordet står en soffa samt lite fåtöljer utspridda. På väggarna bakom hänger olika tavlor.
Nordängens matsal. Massa bord står uppställda i rummet med tillhörande stolar.
Ett runt bord med fyra stolar inne i restaurangen på Nordängen. I bakgrunden syns flera fönster. Utanför fönstren står utemöbler placerade där man kan äta vid fint väder.
Senast granskad 2023-10-25 av JONHJO