Gula cykelpoolscyklar med Trollhättans Stads logotyp

Trollhättans cykelpool

I Trollhättan ska det vara smidigt att ta sig fram på ett klimatsmart sätt. Cykelpoolen bidrar med ytterligare en möjlighet att snabbt, enkelt och hållbart färdas mellan målpunkter eller att upptäcka Trollhättan från cykelsadeln.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Om cykelpoolen i Trollhättan 

 • Cykelställ med cykelpoolscyklar finns på fyra platser i centrala Trollhättan. Här hyr, hämtar och lämnar du cyklarna. Här hittar du platserna i en karta.
 • Du kan stanna, låsa och låsa upp din cykel när och var du vill men för avslut av hyran måste du lämna cykeln vid någon av platserna där cykelställen finns.
 • Låsen på cyklarna är elektroniska och kontrolleras med appen som behövs för att hyra cykel (Läs mer under ”Kom igång och hyr en cykel”).
 • Poolcyklarna är av unisexmodell. De finns med två olika justerbara sadelstolpar, en för längre och en för lite kortare cyklister.
 • Använd gärna cykelhjälm när du cyklar!
 • Cyklarna och cykelställen i cykelpoolen ägs och underhålls av Trollhättans Stad.
 • GoRide har skapat och ansvarar för driften av bokningssystemet (det vill säga appen som används för bokning och betalning av cykelhyra).
 

Kom igång och hyr en cykel

Du behöver vara minst 18 år för att skapa ett konto och kunna använda cykelpoolen. Kontot är personligt och gäller för en cykel i taget, vilket innebär att du inte kan hyra flera cyklar samtidigt från ett och samma konto. Pris för cykelhyra: 10 kronor för första timmen, därefter 33 öre per minut.

 1. Registrera ett konto hos GoRide
 2. Du får inom kort ett mejl till e-postadressen du har registrerat. Läs igenom villkoren och godkänn för att fortsätta din registrering.
 3. Följ instruktionerna för att fortsätta din registrering. Du behöver ange namn, adress, mobilnummer och registrera ett bankkort.
 4. Ladda ned appen GoRide i AppStore eller Google Play.
 5. Logga in med ditt konto.
 6. När du är inloggad i appen kan du klicka på frågetecknet uppe till höger för att få mer information om hur du bokar och låser cykeln, avslutar din bokning och hur du rapporterar eventuella fel. Samma information hittar du också här.

Cykelkarta

Upptäck våra cykelvägar och leder

Felanmälan

Anmäl skador, problem eller brister som rör gator och vägar

Senast granskad 2022-03-31 av JOSÅKEBEN