Samtalsmottagningen Kraften

Samtalsmottagningen Kraften (före detta Alkohol och drogrådgivningen Pilen) vänder sig till dig som är över 18 år och folkbokförd i kommunen. Kraften erbjuder råd och stöd till dig som vill göra en förändring kring alkohol, narkotika och spelproblem. Kraften vänder sig även till dig som är anhörig och som känner oro för någon i din närhet med dessa bekymmer. Det är kostnadsfritt att gå till Kraften och personalen har sekretess och tystnadsplikt.

Enhet Samtalsmottagningen Kraften Gärdhemsvägen 26, vån 4 Box 931, 461 29 Trollhättan 0520-49 72 40 (säkrast vardagar kl 7.30-8.30)

Samtalsmottagningen Kraften vänder sig till dig som:

 • Bor och är folkbokförd i Trollhättan.
 • Är 18 år eller äldre.
 • Har frågor om alkohol, narkotika eller spel.
 • Funderar över eller känner oro för din egen eller närståendes användning av alkohol, narkotika eller spel.
 • Är förälder och funderar över eller känner oro för er tonårings/unga vuxnes alkohol-, narkotika- eller spelvanor (spel om pengar).

Vi erbjuder:

 • Nykterhets- och drogfrihetsstödjande samtal.
 • Information, rådgivning och stöd.
 • Individuella, par- eller familjesamtal.
 • Anhörigstöd.
 • Grupp.

Vi som arbetar på Kraften är:

 • Ann-Christine, teamledare
 • Hans, kurator
 • Katarina, kurator

 

Anhörigstöd Pilen

Lever du i en bekymmersam situation där någon i din närhet dricker för mycket alkohol, tar narkotika eller spelar om pengar?

Nykterhetsstöd

Vill du sluta eller minska din alkoholkonsumtion?

Spelproblem

Spelar du om pengar och önskar råd och stöd hur du ska ta dig ut ditt problemspelande?

Drogfrihetsstöd

Önskar du samtal och vill ha stöd att sluta ta narkotika?

HBTQ-flagga

HBTQ-certifierade verksamheter

Familjerätten, Enheten mot våld i nära relationer, Familjerådgivningen, Vuxenstödsteamet, Samtalsmottagningen Kraften, Mottagningsgruppen, Kortbo, Utredningsgruppen Vuxen- och beroendestöd, Drogförebyggande samordnare och Fältenheten är HBTQ-certifierade

Relaterad information

Servicedeklaration Samtalsmottagningen Kraften

Musslan - Musslan är en gruppverksamhet för barn och ungdomar med en anhörig som har eller har haft ett missbruksproblem och/eller psykisk sjukdom.

Alkoholhjälpen.se - Alkoholhjälpen.se har vi samlat information och resurser för dig som funderar på dina egna alkoholvanor eller som är orolig för någon annans drickande.

Cannabishjälpen.se - Cannabishjälpen är webbplats för alla som berörs av cannabis. Oavsett om du själv röker ibland, har stora bekymmer med cannabis, är anhörig eller möter de som röker i ditt arbete och vill hjälpa, är cannabishjälpen en sida där du kan hitta relevanta fakta. Du kan även ställa frågor samt hitta professionellt stöd och behandling ifall du vill ha hjälp att sluta röka.

Länkarnas Riksförbund - Rikslänkarna hjälper människor som har problem med alkohol, narkotika eller andra former av kemiskt missbruk.

Nationellt kompetenscentrum för anhöriga, Nka - Nka, är en samarbetsresurs för att utveckla framtidens anhörigstöd.

Föräldraföreningen mot narkotika - Föräldraföreningen Mot Narkotika är en ideell, religiöst och partipolitisk obunden nätverksorganisation, vars huvudsakliga verksamhet i första hand riktar sig till anhöriga, det vill säga föräldrar, syskon och kamrater.

Nar-Anon Familjegrupp Sverige - Hopp och hjälp för anhöriga och vänner till drogberoende

IQ - IQ arbetar för ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada.

Svenska kyrkan  

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Förbundet för dig som är frivillig samhällsarbetare

Senast granskad 2020-07-15 av Cecilia Wilson