Pyssla och leka

Här finns det roliga och pyssliga aktiviteter att göra tillsammans!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Hygienquiz för små och stora

Gå en tipspromenad!
Vi hjälper er en bit på vägen och har tagit fram material som ni kan använda. På den här länken finns det en färdig tipspromenad med frågor, facit och svarstalong.
Perfekt för ett liten utomhusaktivitet där man samtidigt får lära sig om hygien!

Kreativa med hygien

Är du pysslig och kreativ är ett tips att skapa produkter eller konstverk som rör temat på något sätt. Kanske kan det bli en utställning, skänkas eller säljas. Gör en låt, en teater, filma och skapa lite glädje. Du kan till exempel göra en stor tavla med handavtryck i fingerfärg, extra tillfälle att öva på att tvätta händerna ordentligt! (Klicka för att se)

Bakterieträdet

Rita ett STORT träd och låt barnen fylla grenarna med bakterielöv eller handlöv. (Klicka för att få fram mallar för händer och baciller som ni kan skriva ut och måla till ert träd)

Baka liten hygienkaka

I Danmark, där evenemanget Hygienveckan har sitt ursprung, är man noga med att under Hygienveckan ”bage en hygiejnekage” som man mumsar i sig. Gott! (Klicka för att läsa receptet till Hälsoskyddsteamets Hygienkaka!)

Följ, tagga, dela och inspirera

Gör gärna inlägg på instagram och berätta om vad ni hittar på för att inspirera andra att arbeta mer med hygien! Tagga gärna era inlägg med #hygienveckan, #hygienportalen och @samhallsbyggnadthn så att fler kan se!
(Klicka för att titta in hos @samhallsbyggnadthn)

GIF med färgglada animerade bakterier som hoppar
Senast granskad 2023-09-12 av REBGUS