En tecknad bild med ett troll som plockar upp skräp på marken

Årets skräpplockardagar, är din klass redo?

Håll Sverige Rent anordnar varje år skräpplockardagar för skolor och förskolor. Runt om i landet plockas skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Under 2020 deltog 713 000 elever och personal från skolor och förskolor i hela landet.

Person
Hållbarhetsstrateg TorBjörn Nilsson 0520-49 55 95
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Även i Trollhättan är detta en stor aktivitet. Under 2020 deltog 48 skolenheter med 4390 elever och personal i skräpplockningen. Förutom att det bidrar till en renare närmiljö kan det leda till ett generellt ökat engagemang i miljöfrågor. Risken minskar dessutom för de som deltar i städning att själva skräpar ner. Skräpplockningen bidrar även till minskad mängd skräp som kan hamna i vattendrag och hav.

Rutiner för att delta i Skräpplockardagarna 2021

Anmälan är öppen under perioden 1 mars 2021 – 31 maj 2021.

Anmälan till skräpplockardagarna.

Säckar, påsar och pedagogiskt material beställs direkt av respektive skolenhet hos Håll Sverige Rent i länken ovan. De svarar även för leveransen direkt till skolorna. Alla frågor rörande dessa leveranser hänvisas till Håll Sverige Rent.

Hantering av avfallet på skolor/förskolor:

  • I första hand: Lägg avfallet bland det ordinarie avfallet på din skola/förskola. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast.
  • Vid behov av hämtning: Anmäl hämtning till mikael.arvidsson@trollhattan.se (tel 0733-489636). Ange mängder skräp samt ge tydlig information var det ska hämtas och kontaktperson/telefon.
Senast granskad 2021-02-05 av fia.johannessen@trollhattan.se