Nya fina lägenheter i anslutning till älven

Bo där det passar

Nära naturen, vid älven, mitt i centrum eller kanske barnvänligt område med lugna gator?

Person
KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

I Trollhättan finns en mängd olika miljöer och boendealternativ – från charmiga äldre villor i områden som Egnahem och Strömslund, klassiska radhus på Lextorp och Sylte till lägenheter mitt i stan med pubar och restauranger runt knuten.

Jämfört med Göteborg, som numera ligger inom smidigt pendelavstånd, är prisnivåerna på bostäder betydligt lägre i Trollhättan. Det är något som allt fler bostadsletare i göteborgsområdet har börjat upptäcka.

Aktuella områden

Just nu erbjuds flera tomter, nya bostadsrätter precis vid älvkanten och nya centrala hyreslägenheter i passivhus. Följ länkarna nedan för att se aktuella områden för nyproduktion och vart du kan vända dig för att hitta bostad.

För dig som är student på Högskolan Väst gäller bostadsgaranti. Det innebär att du alltid kan hitta boende inom rimligt avstånd till högskolan.

Vybild över hustak i Trollhättan

Hitta bostad

I Trollhättan finns ingen bostadsförmedling med gemensam bostadskö. För dig som söker bostad har vi istället listat fastighetsägare nedan.  Vi har också bostadsgaranti för studenter på Högskolan Väst. Mer om denna kan du läsa under "Studentbostäder".

Ett hus

Lediga tomter

Drömmer du om att bygga hus? Då kan du börja ditt sökande efter tomt på dessa sidor. Alla våra kommunala villatomter säljs via tomtkön.

Relaterad information

Sanela Matic, Emil Eriksson, Magdalena Palm och Jessica Andersson Sanela Matic, Emil Eriksson, Magdalena Palm och Jessica Andersson är fyra vanliga trollhättebor som varje dag bidrar till att göra vår stad till en spännande och kreativ plats.

Var och en på sitt sätt. 

Se filmerna där de berättar om varför de har valt Trollhättan som utgångspunkt för sina liv.

(länken öppnas upp i nytt fönster/ny flik)

Hemnet

På Hemnet hittar du ett stort utbud av villor, bostadsrätter, fritidshus och tomter som är till salu genom registrerade fastighetsmäklare i Sverige. Hemnet ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Hemnet

Senast granskad 2018-11-05 av Per Ivarsson