Uppleva

Upplev, njut och ha kul. Trollhättan har ett brett utbud.

Person
Kommunikationschef Vivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

I Trollhättan finns det massor av saker att göra och uppleva. I det gamla industriområdet Innovatum ligger de ungas favoritbesöksmål Science Center, det unika Saab-museet och Konsthallen med ständigt aktuella utställningar. I centrum ligger Folkets Hus Kulturhuset med bland annat biograf och ett rikt utbud av evenemang.

För den som gillar att vara ute i naturen finns gott om fina strövområden i bland annat Slätthult, Åkersjö och på närliggande Halle- och Hunneberg. Det är alltid nära till bad i Vänern, Öresjö, havet – och förstås den stora bad- och aktivitetsanläggningen Arena Älvhögsborg mitt i stan.

Ett av Trollhättans mest karaktäristiska drag är vattnet. Längs älven och kanalen kan du strosa eller springa på natursköna stigar, förbi dramatiska stup och böljande dalgångar. Att se när dammluckorna öppnas och de enorma vattenmassorna forsar fram är en mäktig upplevelse.

Året runt passerar stora som små båtar i kanalen och förbi de fyra slussarna. Under sommaren blommar livet längs kanalkanten med mysiga uteserveringar. Då är det även dags för den årliga folkfesten Fallens Dagar.

Vatten i fallen, foto taget av Nywall

Fallens Dagar

Tredje fredagen i juli startar Trollhättans årliga stadsfestival som bjuder på konserter, tävlingar, fallpåsläpp och familjeaktiviteter.

Vit båt i slussområdet

Besöka Trollhättan

Här finns fall, slussar, film, Saab Car Museum, Innovatum, vacker natur och många kulturarrangemang. Välkommen du också!

Relaterad information

Sanela Matic, Emil Eriksson, Magdalena Palm och Jessica Andersson Sanela Matic, Emil Eriksson, Magdalena Palm och Jessica Andersson är fyra vanliga trollhättebor som varje dag bidrar till att göra vår stad till en spännande och kreativ plats.

Var och en på sitt sätt. 

Se filmerna där de berättar om varför de har valt Trollhättan som utgångspunkt för sina liv.

(länken öppnas upp i nytt fönster/ny flik)

Senast granskad 2019-08-27 av per.ivarsson@trollhattan.se