Bilden föreställer en kvinna som springer vid älven. Bilden är tagen i fågelperspektiv så man ser kvinnan uppifrån. Omgivningen är full av grönska, det syns att de precis regnat. Trädens gröna blad riktigt lyser. Foto: Andreas Olsson

Uppleva

Upplev, njut och ha kul. Trollhättan har ett brett utbud.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I Trollhättan finns det massor av saker att göra och uppleva. I det gamla industriområdet Innovatum ligger de ungas favoritbesöksmål Science Center, det unika Saab-museet och Konsthallen med ständigt aktuella utställningar. I centrum ligger Folkets Hus Kulturhuset med bland annat biograf och ett rikt utbud av evenemang.

För den som gillar att vara ute i naturen finns gott om fina strövområden i bland annat Slätthult, Åkersjö och på närliggande Halle- och Hunneberg. Det är alltid nära till bad i Vänern, Öresjö, havet – och förstås den stora bad- och aktivitetsanläggningen Arena Älvhögsborg mitt i stan.

Ett av Trollhättans mest karaktäristiska drag är vattnet. Längs älven och kanalen kan du strosa eller springa på natursköna stigar, förbi dramatiska stup och böljande dalgångar. Att se när dammluckorna öppnas och de enorma vattenmassorna forsar fram är en mäktig upplevelse.

Året runt passerar stora som små båtar i kanalen och förbi de fyra slussarna. Under sommaren blommar livet längs kanalkanten med mysiga uteserveringar. Då är det även dags för den årliga folkfesten Fallens Dagar.

Vit båt i slussområdet

Besök Trollhättan!

Här finns fall, slussar, film, Saab Car Museum, vacker natur och mycket mer! På Visit Trollhättan Vänersborgs hemsida kan läsa mer om ställen som är värda ett besök när du är i Trollhättan.

Senast granskad 2023-03-02 av JONHJO