Bild tagen från bakdelen av scenen och fångar symfoniorkester och ett publikhav på Drottningtorget. N3 Symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrandt uppträder på Fallens Dagar.

Kulturevenemang

Trollhättan har ett rikt kulturliv och ett stort evenemangsutbud.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Stad arrangerar stadsfestivalen Fallens Dagar och många fler kulturevenemang varje år. Våra kulturverksamheter har ett stort programutbud för alla åldrar och tillsammans med samarbetspartners och föreningslivet erbjuder vi Trollhättans invånare och besökare en bred mix av evenemang hela året.

Den tredje fredagen i juli fylls Trollhättan av musik, familjeaktiviteter, restaurangliv och fallpåsläpp så klart. Fallens Dagar, Sveriges äldsta stadsfestival, fortsätter att locka besökare i alla åldrar.

www.fallensdagar.nu

Upplev detta gemytliga arrangemang vid slussarna i slutet av sommaren. Slussdagen bjuder på vacker natur, spännande historia, musik, aktiviteter för hela familjen, marknad med närproducerat och självklart en god räkmacka!

Varje vår bjuder Kronan Kulturhus in till stor familjefest på Kronogårds torg. Medryckande musik, god mat från hela världen och många föreningar som visar upp sig och ordnar aktiviteter.

En jazz- och bluesfestival som alltid presenterar ett rykande aktuellt program. I slutet av oktober presenteras internationella artister, nya stjärnskott och välbekanta namn på tre scener i Folkets Hus Kulturhuset. 

En filmfest för alla! Varje höst tävlar unga filmtalanger i en nationell filmfestival i Trollhättan. Novemberfestivalen är finalen i SM i svensk ung kortfilm och en mötesplats för filmare och filmintresserade från hela Sverige och Europa. 

www.novemberfestivalen.se 

En musikfestival i Trollhättan som hade premiär i augusti 2019. Festivalen presenterar en stor bredd inom den nordiska sångskatten. Grundare och konstnärlig ledare är operasångerskan Gitta-Maria Sjöberg.

www.nordicsongfestival.com

 

Trollhättans Stad stödjer även en rad andra arrangemang och festivaler. Hela utbudet vad som sker i Trollhättan hittar du i Visit Trollhättan Vänersborgs evenemangskalender.

Evenemang i Trollhättan

Senast granskad 2023-07-06 av JONHJO