Bild tagen från bakdelen av scenen och fångar symfoniorkester och ett publikhav på Drottningtorget. N3 Symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrandt uppträder på Fallens Dagar.

Kulturevenemang

Trollhättan har ett rikt kulturliv och ett stort evenemangsutbud.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättans Stad arrangerar stadsfestivalen Fallens Dagar och många fler kulturevenemang varje år. Våra kulturverksamheter har ett stort programutbud för alla åldrar och tillsammans med samarbetspartners och föreningslivet erbjuder vi Trollhättans invånare och besökare en bred mix av evenemang hela året.

Fallens Dagar

Den tredje fredagen i juli fylls Trollhättan av musik, familjeaktiviteter, restaurangliv och fallpåsläpp så klart. Fallens Dagar, Sveriges äldsta stadsfestival, fyller 60 år och fortsätter att locka besökare i alla åldrar. www.fallensdagar.se

Slussdagen

Upplev detta gemytliga arrangemang vid slussarna i slutet av sommaren. Slussdagen bjuder på vacker natur, spännande historia, musik, aktiviteter för hela familjen, marknad med närproducerat och självklart en god räkmacka!

Den Blå Natten

I slutet på april låter de ljusa nätterna vänta på sig och kvällen har en nästan blå ton. En perfekt tid för ljusupplevelser. Då är du välkommen till Trollhättans årliga ljuspromenad i fall- och slussområdet med kulturupplevelser på Innovatumområdet.

Hela Kronan Gungar

Varje vår bjuder Kronan in till stor familjefest på Kronogårds torg. Medryckande musik, god mat från hela världen och många föreningar som visar upp sig och ordnar aktiviteter.

Aurora Festival

På Auroras kammarmusikfestivaler i Trollhättan och Vänersborg upplever du klassisk musik i världsklass. Auroras festivaler återkommer flera gånger per år och ger också unga musiker chansen att utvecklas tillsammans med världsartister. www.auroramusic.se

Nordic Song Festival

En ny festival i Trollhättan som går av stapeln i augusti. Festivalen presenterar en stor bredd inom den nordiska sångskatten. Grundare och konstnärlig ledare är operasångerskan Gitta-Maria Sjöberg. www.nordicsongfestival.com

Trollhättan Jazz & Blues

En jazz- och bluesfestival som gjort succé med ett rykande aktuellt program, fulltecknat med bra musik. I slutet av oktober presenteras internationella artister, nya stjärnskott och välbekanta namn på tre scener i Folkets Hus Kulturhuset. 

Många fler evenemang

Trollhättans Stad stödjer även en rad andra arrangemang och festivaler, exempelvis Ostron-EM, Trollhättans Tidig Musikdagar, Trollywood Animation Festival, Trollhättans Poesifestival, Subkultfestivalen, Vicious Rock Festival, Trollhättan Pride, Alliansloppet Action Week med flera.

Vi arrangerar eller bidrar till firande vid högtider som Valborgsmässoafton, Nationaldagen, Midsommar och Nyår. 

Varje år genomför vi konserter med populära artister på någon av Trollhättans alla scener.

Detta är bara några av alla intressanta evenemang som Trollhättan har att erbjuda! Hela utbudet hittar du i Visit Trollhättan Vänersborgs evenemangskalender på www.visittv.se

Senast granskad 2019-01-18 av Jenny Persson