Stjärna i marken, Walk of Fame

Film i Trollhättan

Trollhättan erbjuder ett stort utbud för den filmintresserade.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 300 svenska och internationella långfilmer, dramaserier, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Skandinaviens ledande filmregion.

Film i Väst

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för ung svensk film - i Trollhättan.  Missa inte mötesplatsen för alla som älskar film och vill veta mer om vad som händer inom ungt svenskt filmskapande idag. Kortfilmsvisningar varvas med studiebesök, seminarier och workshops med kända filmprofiler och festligheter.

Novemberfestivalen.se

Novemberfestivalen på Facebook

I Trollhättan finns Biostaden Trollhättan där du kan se de senaste biofilmerna på storbildskärm. Biografen ligger på våning 2 i Odenhuset på Kungsgatan 30 och har sju salonger utrustade med den senaste tekniken.

Program, biljetter och mer information finns på filmstadens hemsida.

Filmstaden

Ung film Trollhättan är ett forum för unga filmintresserade. Det finns många som har grymma filmidéer och som har stor lust att göra film, men kanske inte vet hur eller med vem. Med workshops och andra arrangemang hoppas Ung film Trollhättan kunna inspirera, stärka och väcka nytt intresse för film!

Ung film Trollhättan

Mängder av Sveriges långfilmer är inspelade med Trollhättan som bas. Walk of Fame ligger på Storgatan och innehåller en rad stjärnor, helt enkelt filmstjärnor som spelat in i filmstaden.

Walk of Fame i Trollhättan

Senast granskad 2023-03-02 av JONHJO