Ung Film Trollhättan

Ung Film Trollhättan
är N3:s plats för unga filmintresserade i Trollhättan, i ålder 16-25!

Här kan du lära dig om mycket inom film och göra verklighet av dina filmdrömmar.

Du får hjälp och stöttning i dina filmprojekt och får även möjlighet att vara med i filmproduktioner med andra unga filmare.

Vi arrangerar workshops, föreläsningar, kortkurser och andra film-arrangemang, som ger dig kunskap och inspiration. Kom gärna med förslag vad du vill att våra workshoppar ska innehålla. Vi coachar dig dit du vill i ditt filmskapande. Att vara med är helt gratis. Kontakta oss idag! ungfilm@trollhattan.se


AKTUELLA ARRANGEMANG:
2 april - Workshop: Filma och klipp med din mobiltelefon - mer info och anmälan HÄR

Vi vet att det finns massor av grymma filmidéer därute och många som har stor lust att göra film, men som kanske inte vet hur eller med vem. Då är det ju bra att kunna få kontakt med andra i Trollhättan som vill samma sak.

Med workshops, kurser och andra filmrelaterade arrangemang kan du bli inspirerad och få kunskaper för att utveckla dina filmprojekt, eller kanske upptäcker du något nytt att göra inom film! I Ung Film Trollhättan kan du med N3:s  filmpedagoger och Kreativa coacher få den coaching och stöttning du behöver för att utveckla ditt filmskapande.

Ett mål och en styrka i Ung Film Trollhättan är att deltagarna tar hjälp av varandra och delar med sig av sin kunskap, sina idéer och erfarenheter!

Vi bjuder några gånger om året in till träffar där du kan vara med och diskutera dina egna eller andras projekt. Där informerar vi om kommande workshops, det kan vara filmvisning med diskussion, presentation och utveckling av nya filmprojekt eller något annat filmrelaterat! Du kanske till exempel vill ordna ett film-häng med filmkvällar och popcorn?

Med dina idéer och ditt engagemang är du som deltagare med och påverkar vad Ung Film Trollhättan ska vara. Var med och utveckla Trollhättan som filmstad med dina idéer och ditt engagemang som filmskapare.

Att vara med i Ung Film Trollhättan är avgiftsfritt!

Kurser och workshops
Du som är mellan 16-25 år kan gå våra kortkurser och lära dig filma och redigera, arbeta med green screen, lära dig om ljud och ljus, utveckla ditt skrivande eller skådespeleri och mycket annat. Kurserna anpassar vi efter önskemål och efterfrågan.

Du som är med i Ung Film Trollhättan kan vara med på inspirerande och utvecklande workshops, som kan innehålla allt som ryms inom film. Ibland håller N3:s filmpedagoger i en workshop och vid andra tillfällen bjuder vi in gäster som är verksamma i filmbranschen på olika sätt. Vi bokar efter önskemål och efterfrågan.

Information om kurser och aktuella workshops och arrangemang läggs ut här på N3:s hemsida och i våra sociala medier, som Facebook och Instagram. Kolla höstens arrangemang längre ner på sidan!

Kontakt
Har du frågor och vill veta mer eller har du idéer till vad du vill göra eller lära dig inom film – tveka inte att kontakta oss. Det gör du enkelt genom att mejla oss: ungfilm@trollhattan.se eller via sociala medier.

 


 
 
TIDIGARE ARRANGEMANG:
* Biovisning - Retribution
* Föreläsning med Crazy Pictures
* Filmvisning - Drömmen om ett musikhus
* Workshop i Filmregi - Lisa Meyer
* Workshop i idéutveckling för film - Lisa Meyer

* Workshop – Filma med green screen
* Besök till trampstudio
* Föreläsning - Manus - Lars Vega
* Föreläsning - Manus - John Tornblad
* Skräckfilmsvisning
* Kortfilmspremiär