Text evenemang

Evenemang

Välkommen till N3:s evenemangskalender!
Här får ni en överblick av alla våra publika evenemang.

 
 
 

26/4 - 18.00-21.00 - Filmtävling - KvickFilm
Målgrupp: 15-25 år - Plats: N3 - Kostnadsfritt


N3 KvickFilm -
En filmtävling i högt tempo!

Det är kul med film! Häng därför på denna kreativa filmtävling i kortformat!
Som deltagare kommer du ingå i ett filmteam med max 5 deltagare i ålder 15-25 år och göra film på kort tid! Teamen bildas på plats och alla får regler och andra viktiga förutsättningar för tävlingen på plats. Alla team får låna den teknik som behövs.
Teamen har 90 minuter på sig att göra en film som ska vara 60 sekunder lång.

En jury kommer efter visningen av alla deltagande filmer att utse en vinnande film, med juryns motivering! Kvällen avslutas med prisutdelning.

Ta med kompisar eller kom själv! Vi är riktigt peppade och vi hoppas få se dig här!

N3 KvickFilm är tisdag 26 april på N3, kl 18.00-21.00
Vi bjuder på cider & snacks!
 
Mer info: torbjorn.jackson@trollhattan.se
 
 

4/5 - 18.00-20.00 - Blender - Prova på fotografering
Målgrupp: 12+ - Plats: N3 - Kostnadsfritt

Välkomna till N3 och Blender!

Denna onsdag är det dags att få prova på fotografering!
Till vår hjälp har vi experter från Trollhättans fotoklubb.
Var? N3s entré
När? 4 maj, 18.00-20.00
Hur? Kostnadsfritt, för alla åldrar
Välkomna!
 
Blender är våra kreativa onsdagar där ni som deltagare får vara med och skapa. Vi bjuder på ett varierat program och det är alltid kostnadsfritt att delta.
 
 

7/5 - 13.00-15.00 - Creative Studio - Tema: Litteratur
Gäster: Anders Teglund och Tobias Gard
Målgrupp: 15+ - Plats: Stagebox, N3 - Kostnadsfritt
 
N3 Creative Studio fortsätter! Föreläsningsserien där du får träffa en kreatör som med avstamp i sitt skapande berättar om framgång, motgång och allt däremellan. Temat för dagen blir litteratur och vi får besök av två författare, Anders Teglund och Tobias Gard.
N3 Stagebox - 7 maj - 13.00-15.30 - Fri entré. Öppet för alla. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs. Maila till kristoffer.hedberg@trollhattan.se
 
Mer info om gästerna:
Anders Teglund - Kulturarbetet i motgång och medvind
Anders Teglund är något av en mångsysslande kulturarbetare. Han är musiker och förläggare, och försörjer sig på frilansbasis genom att både producera egna saker och koordinera andras skapelser. När pandemin kom försvann i princip alla hans uppdrag i ett svep. Som ett sätt att hantera krisen tog han jobb som cykelbud på Foodora. Han gillar att cykla och hade också en tanke om att skildra krisen från cykelsadeln. Han cyklade, skrev och spelade piano, allt medan pandemin bara fortsatte och fortsatte. Med tiden så växte projektet till att bli boken Cykelbudet och som kom att bli en av höstens mest omtalade böcker. Teglund gästar Creative Studio för att berätta om sin resa och dela med sig av sina erfarenheter som kulturarbetare i en omvälvande tid.
 
Tobias Gard - Skräck för de unga
Tobias Gard kombinerar sitt arbete som skol- och ungdomsbibliotekarie med att skriva böcker. Han älskar skräck har givit ut två lättlästa novellsamlingar med skräckberättelser för barn i mellanstadieåldern. Nästa år blir det ännu fler skräck-böcker, men denna gång för en yngre målgrupp. Sitt intresse för skräck får han även användning av då han läser hemska historier i sin podcast Död mans pod. Utöver sina skönlitterära böcker har Tobias tillsammans med en kollega också givit ut boken Läslust i en digital tid. I denna bok ges exempel på hur man kan väcka intresse för läsning och berättande med hjälp av sociala medier och digital teknik.
 
 

13/5 - 19.00-21.00 - Stagebox Live - Konsert
Målgrupp: 13+  Plats: Stagebox, N3 - Kostnadsfritt

Mer info kommer...

 
 

14/5 - 18.00-20.00 - Final! N3-stipendiet
Målgrupp: Alla - Plats: Orkestersalen, N3 - Kostnadsfritt


Varmt välkomna till 2022-års final av N3 stipendiet!
Kom och lyssna till de elever som gått till årets final.
14 maj - 18.00
Orkestersalen, N3
Fri entré
 
 

15/5 - 12.00-14.00 - Slowfashion + Sticklingbyte
Målgrupp: Alla -  Plats: Entrén, N3 - Kostnadsfritt
Samarbete med Naturskyddsförening

N3 och Naturskyddsföreningen presenterar:
Slow Fashion & Sticklingbyte 15/5 11.00-14.00 på N3!
 
Slow fashion handlar om att ta hand om de kläder vi har istället för att köpa nytt. Så ta med dig ett plagg som behöver lagas eller justeras för att du ska kunna använda det längre!
 
Samtidigt pågår sticklingbyte, så ta med dina extra sticklingar och byt mot någon annans!
Kostnadsfritt, öppet för alla!
 
 

18/5 - 18.00-20.00 - Blender - Skapa din egna sommarhuvudbonad
Målgrupp: Alla -  Plats: Entrén, N3 - Kostnadsfritt

Mer info kommer...

Blender är våra kreativa onsdagar där ni som deltagare får vara med och skapa. Vi bjuder på ett varierat program och det är alltid kostnadsfritt att delta.

 
 

21/5 - 18.00-22.00 - Konsert - Klassiska Pärlor – N3 Symfoniorkester & SSO med Lampenius & Björling
Målgrupp: Alla - Plats: Folkets Hus - Biljettpris: 375:-
Biljetter säljs via Folkets Hus - klicka här!

Lördagen den 21 maj bjuder Sweden Symphony Orchestra ihop med N3 symfoniorkester på en härlig dos med försommarstämning. Trollhättans stolta symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrandt kommer då att framföra en rad kända och älskade musikstycken som alla har nordisk vår och sommar som gemensam nämnare.

Som om inte det vore nog, så kommer två mycket spännande gästartister att se till att det verkligen blir en minnesvärd och njutbar föreställning: violinisten Linda Lampenius och operasångaren Raymond Björling, sonson till Jussi Björling!

Alla musikälskare gör klokt in att redan nu reservera helgen 21-22 maj för SSO:s ”Classic Weekend”. Under två fantastiska dagar kommer Trollhättans egen symfoniorkester att demonstrera hela sin musikaliska bredd.

Linda Lampenius

Linda Lampenius är en av Finlands mest internationellt mest kända musiker. Listan över alla hennes stora engagemang i både Europa, Nordamerika och Asien är så lång att den är svår att sammanfatta.

Lampenius har både uppträtt världen över som soloartist och hon har även spelat i olika orkestrar, som Finlands Nationaloperas Orkester. Hon har även spelat med Andrew Lloyd Webber i hans Metal Philharmonic, varit solist i La Scala Opera Orchestra, BBC National Orchestra of Wales och National Symphony Orchestra of Ireland och även uppträtt tillsammans med José Carreras, Paul Potts, irländska kören Anúna och många, många andra.

Raymond Björling

Raymond Björling tog examen vid Operahögskolan i Stockholm 1989 och har sedan dess medverkat i ett stort antal konserter och framträdanden i radio och TV. Han har bland annat medverkat i Don Quijote med Stockholms Musikdramatiska Ensemble och varit med i nästan 1 0000 föreställningar i Fantomen på Operan på Oscarsteatern i Stockholm.

Han har också medverkat 300 gånger i musikalen Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm, i många olika roller. Bland mycket annat. 2007 tilldelades Raymond Björling tilldelades Lille Bror Söderlundh-stipendiet. Vid konserten på Hebeteatern bjuder Raymond bland annat på farfar Jussis paradnummer ”Till havs”.

Äldst av alla på scenen denna dag blir Linda Lampenius Gaglianovilolin från 1781, ett musikinstrument med 241 år på nacken, alltså! Bara den fiolen är ett värd ett besök på Hebeteatern!

Oavsett hur vädret utanför Hebeteatern är den här kvällen kan vi garantera att den kommer att bjuda på riktiga vår- och sommarkänslor! Skynda dig att boka biljetter så att du inte går miste om denna minnesvärda konsert!

Symfonikerna från N3 medverkar också!

Ända sedan starten av SSO har de duktiga eleverna på N3 i Trollhättan haft möjlighet att öva sin färdigheter tillsammans med professionella musiker som ingår i Sweden Symphony Orchestra, en modell som här kallas ”Steps ahead”. Detta lyckade samarbete fortsätter och kommer även att märkas vid konserten den 21 maj.

Konserten inleds med ett par stycken som framförs av N3s symfoniorkester. Eleverna kommer även att medverka i olika stycken under konserten tillsammans med sina ”läromästare” i SSO – och även vid avslutningen tillsammans med Linda Lampenius!

Arrangör
Folkets Hus Kulturhuset

Längd
Cirka 2.5 timmar, inklusive paus.

Tider
18:00 Insläpp/garderob
19:30 Showstart
Paus
22:00 Sluttid

Åldersgräns
Ej åldersgräns.

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Mat och dryck
Vår bistro öppnar en timme innan föreställningsstart och här kan du njuta av god mat och dryck.

Förbeställ gärna något ur vår goda bistromeny och avnjut innan föreställningen. Maten kan förbeställas senast kl. 12:15 dagen innan föreställningen (eller senast fredag kl. 12:15 om föreställningen är på en helg).

Väljer du att inte förbeställa mat kan du på plats beställa något ur menyn till pausen (om det är paus).

Kvällens meny

 • Klassisk räksmörgås 135.-
 • Tapastallrik (kött). Lite smått o gott med hembakat bröd 99.-
 • Caesarsallad med kyckling 129.-
 • Caesarsallad, tofu (veg) 129.-
 • Ost- och korvplanka, fikonmarmelad, oliver, cornichons & hembakat bröd och kex (minimum 2 personer) 135. PP

Rabatter

Till detta evenemang säljs rabatterade biljetter. De kan endast köpas i vår reception och gäller för dig som är:

 • Medlem i personalföreningen Rabatten Trollhättans Stad 295:-
 • Medlem i Landstingets personalklubb Nordvästra Götaland 345:-
 • Medlem i Personalklubben Högskolan Väst 345:-
 
 

22/5 - 12.00-19.00 - Nördloppis
I samarbete med Nördimperiet och Studiefrämjandet
Målgrupp: Alla - Plats: N3 - Kostnadsfritt


22-04-04 UPPDATERAD TEXT !!!
Anmälningsinfo längre ner.
Efter att vår loppis 2021 blev så lyckad så tänker vi att detta är självklart något vi skall göra om, så nu har vi spikat ett datum där du åter kan fynda allt från rollspel och brädspel till samlarprylar och filmer. Eller du kanske kan rota igenom dina egna gömmor och se vad du inte längre behöver. Det kan vara allt från brädspel, tv-spel och Star Wars-figurer, till böcker, cosplays, eller kanske dina egna nördiga hantverk.
Detta är också en mötesplats för att träffa människor med just dina nördiga intressen, så kanske är det här du träffar dina framtida vänner eller spelkamrater?
Alla är välkomna på Nördimperiets Nördloppis som arrangeras tillsammans med Studiefrämjandet och N3, Trollhättan Stad.
Vill du sälja på loppisen så anmäler du dig via denna länk:
Att sälja dina saker på Nördloppisen kostar 100 kr som går till föreningens verksamhet. Medlemmar i föreningen Nördimperiet får dock sälja gratis.
Vill du bara besöka loppisen för att fynda och träffa likasinnade så är det givetvis gratis
 
 

6/6 - 15.00-17.30 - Trollhättans Nationaldagsfirande
Sonja Aldén ihop med N3 Symfoniorkester
Målgrupp: Alla - Plats: Spikön - Kostnadsfritt

Trollhättan firar Sveriges Nationaldag 6 juni på Spikön och i Sjuntorp. Bland annat besöker artisten Sonja Aldén Trollhättan för ett uppträdande på Spikön tillsammans med N3 Symfoniorkester.
 

Nationaldagen på Spikön

Samling på Drottningtorget klockan 15.00

 • Diplom delas ut till nya svenska medborgare.
 • Trollhättans Stadsmusikkår spelar.
 • Avmarsch fantåg till Spikön klockan 15.45 under ledning av stadsmusikkåren.

Om du har har svårt att gå är du välkommen att åka med Servicelinjen utan kostnad till och från Spikön. Servicelinjen går klockan 15.30.

Programstart på Spikön klockan 16.00

 • Missionkyrkans Symphonic Band / Metalls Musikkår spelar.
 • Utdelning av utmärkelsen Årets Brobyggare samt fana och flagga.
 • Tal till nya medborgare av Kommunfullmäktiges ordförande. 
 • Högtidstalare.
 • Sångerskan Sonja Aldén uppträder tillsammans med N3 Symfoniorkester, under ledning av dirigent Ulf Wadenbrandt.
 • Firandet avslutas tradionsenligt med Sveriges Nationalsång följt av glass till alla besökare.

Konferencier är Karin Stammarnäs, Områdeschef Kultur, Trollhättans Stad. Programmet är slut ungefär klockan 17.30. 

 
 

11/6 - 14.00-16.00 - Workshop Digital teckning
Målgrupp: 12+ - Plats: Whitebox, N3 - Kostnadsfritt

Möt Olga Murinskaya som visar hur hon jobbar med teckning på ritplatta.

Det kommer presenteras tips och övningar för digital teckning, demonstrationer och en öppen frågestund om digital konst. Man kan testa på sina nya kunskaper under workshoppens gång och fritt diskutera tekniker och idéer om digital teckning.

Ta gärna med egen surfplatta med penna. Det går även att boka en iPad från N3, vi har 5st så först till kvarn!

Plats: Whitebox på N3

Tid: Lördag 11 juni klockan 14.00-16.00

Från 13 år

Anmäl an sker till: kristoffer.hedberg@trollhattan.se

Obs! Skriv om du har egen surfplatta med penna eller om du vill låna från N3.