Flicka med gammaldags pilothjälm skulpterad i alumnium.

Visionären

Visionären är essensen av Thyra Reuterwalls karaktär och gärning så som konstnären Lena Flodman föreställer sig. Thyra har gett namn till parken i nya stadsdelen Vårvik där Visionären nu blickar mot framtiden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Konstverkets namn: Visionären

Konstnär: Lena Flodman

Placering: Thyras park, Vårvik

Placeringsår: 2023

Fakta om konstverket Visionären

Konstnär Lena Flodman om verket; ”Visionären är essensen av Thyra Reuterwalls karaktär och gärning som jag föreställer mig den. Hon hade visioner om och engagemang i många frågor i Trollhättan där hon också lyckades genomföra stora förändringar. Det illustreras med pilothjälmen på flickan. Hon verkade besitta ett särskilt slags mod som jag illustrerat med flickans bestigning av bergsknallen där hon nått toppen.

Thyras familj kom till Trollhättan efter en äventyrlig strapats över Vänern. Thyras Park ligger precis vid älven. Mönstret på globen som bär upp bergsknallen med figur har fått inspiration av den färden med en textur av stiliserade vågor. Globen illustrerar även de många resor Thyra gjorde.

Visionären representerar de utsatta barnen som Thyra hade stark medkänsla för. En visionär har blicken inställd på en framtid. Barnen är allas vår framtid.” 

Material: Aluminium

Ägare

Trollhättans Stad

 

Senast granskad 2023-06-20 av JENPER