Kubbar sammanfogade med reglar där barn kan gå balansgång och klättra

Bumlingar och balkar

Kom och lek, gå balans, klättra, sitt och filosofera. Lekskulptur slöjdad i trä finns i under ekarna i Trollhättans Folkets Park.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Konstverkets namn: Bumlingar och balkar

Konstnärer: Klara Isling (f. 1986) , Chrisse Kuisma Karlsson (f. 1978), Espen Hansen (f. 1979)

Placering: Trollhättans stadspark, Folkets Park, Kungsportsvägen 1

Placeringsår: 2021

Fakta om konstverket

Hela skulpturen består av figurer som är sammanfogade av reglar. Trät kommer av fällda träd i Folkets park. Figurerna är oregelbundet utformade med inspiration från förskolebarnens tankar kring lek, träts ådring och egenskaper samt slöjdarnas känsla för trä och hantverk. Hela skulpturen är en sinnlig upplevelse som får barnen att uppleva trät och dess yta och manar till fantasi.

En mjukt formad träskulptur av vindfälld alm från Skärbo naturreservat, Dalsland. Troligtvis Sveriges näst äldsta alm. Skulpturen inbjuder till både klätterlek och kontemplation. I den kan man med fördel krypa upp och ha sagostund eller bara ligga
och fantisera kring trädens grenar och molnens rörelser. Figurens form kan för ett uppfinningsrikt barn vara ett snällt monster eller ett småläskigt fantasidjur att rida på.

Fakta om konstnärerna

Lekslöjden är ett resultat av ett samarbete mellan slöjdarna Espen Hansen, Chrisse Kuisma Karlsson och Klara Isling, medlemmar av konstkooperativet Not Quite på Fengersfors bruk i Dalsland. 

Ägare

Trollhättans Stad

 

Senast granskad 2022-11-04 av KARWES