Vårviks Gård

Arbetsträning på Vårviks Gård

Vårviks Gård är en lantgård i Trollhättan där vi tar hand om utrotningshotade svenska lantraser och arbetar för att stärka den biologiska mångfalden. Gården är också en plats där människor arbetstränar i något vi kallar för grön rehab. Deltagarna tillsammans med arbetsledare och djurskötare från Trollhättans Stad är de som sköter om gården. Verksamheten vänder sig huvudsakligen till människor som av olika anledningar varit ifrån det ordinarie arbetslivet under längre tid.

Verksamhet

Vårviks Gård

Hitta hit

Vårviks Gård 1 461 59 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Allt arbete på gården utförs utifrån ett ekologiskt tänkande. För att möjliggöra detta förmedlas en grundläggande miljökunskap till alla deltagare.

Gårdens cirka 5 hektar stora markområde brukas framför allt som betesmark åt djuren. Där odlas också blommor, giftfria grönsaker och bär på friland och i växthus. Vårviks Gård bidrar bland annat med sin kompostering, täck- och blandodling till en ekologiskt inriktad miljöstrategi i hanteringen av naturliga och lokala resurser.

Deltagarna på Vårviks Gård behöver inte ha tidigare kunskap om lantarbete. Det räcker med ett stort intresse av odling, djurskötsel eller annat praktiskt arbete inom lantgårds- och miljöarbete.

 
 

Vårviks Gård

Välkommen till Vårviks Gård - en lantgård mitt i centrala Trollhättan. Gården är ett självklart besöksmål för familjen eller den som är intresserad av djur och natur.

Historia om Vårviks Gård

Strax utanför Trollhättans centrum ligger en verklig oas inbäddad mellan några gamla ekar, Vårviks gård. Gården har en lång historia bakom sig tillsammans med de människor som levt sitt liv där. Lär känna människorna och byggnaderna på gården.

Två kossor i sin hage med en byggnad i bakgrunden

Djuren på Vårviks Gård

Välkommen att lära känna våra djur, digitalt och på gården!

Relaterad information

Servicedeklaration Vårviks Gård

Senast granskad 2023-06-28 av LINHER