Plattor och träd i fokus på Drottningtorget

Arbetet på Drottningtorget går framåt i full fart. De första nya träden har planterats och den första markplattan är lagd.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Då var första trädet planterat på Nya Drottningtorget. Först i marken blev en japansk magnolia. I skrivande stund fortgår planteringen av de träd som ska sättas i de stora planteringslådor som ramas in av granitmurar på torget. Utöver magnolior så ska även freemanlön, turkisk trädhassel, guldbladigt korstörne, tulpanträd och bergskörsbär planteras. Inom några veckor så har vi även förhoppningsvis fått ned den bokhäck som ska avgränsa torget från cykelvägen som löper bakom de hållplatslägen utmed Drottninggatan. Även denna ska sättas innanför granitmurarna som ansluter mot cykelvägen.

Även plattläggarna är igång med att sätta betongplattor nu när våra plattor har levererats. Plattläggningen av torget sker på de ytor som är färdigjusterade. Drygt 9500 m2 ska plattläggas innan året är slut. Det är med andra ord ett gediget arbete som ska ske då plattorna både varierar i storlek och kulör för att skapa en levande torgyta.

Arbetet med växtbäddarna för den nya allén lider mot sitt slut och inom några veckor som kommer de nya träden åka i marken. En bidragande faktor till att vi har haft detta schakt öppet så långt tid har varit att Trollhättan Energi har förlagt vatten och avlopp in till den nya torgbyggnaden.

Senast granskad 2019-05-16 av JOSÅKEBEN