Illustration av visionen av det Nya Drottningtorget

Drottningtorget – en plats för alla!

Vi vill att Drottningtorget ska förvandlas till hela Trollhättans mötesplats. Följ vårt arbete, steg för steg, mot det Nya Drottningtorget.

Personer
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Ombyggnationen av Drottningtorget är i full gång. Här kan du läsa mer om projektet, se illustrationer på hur det ska se ut när det är klart, få svar på dina frågor och följa vad som händer live. 

Nyheter

Läs de senaste uppdateringarna och nyheterna som rör projektet Nya Drottningtorget.

Frågor & svar

Vi förstår att det dyker upp frågor och funderingar kring ombyggnationen av torget. Här kan du läsa svaren på de vanligaste frågorna.

Projektfakta

Här hittar du detaljer kring ombyggnationen: tidsplaner, etapper, detaljer om markbeläggning, belysning, planteringar med mera.

3D-animering på hur Drottningtorget ska se ut, med Trollkällan i fokus.

Det nya Drottningtorget!

Upptäck Nya Drottningtorget i en 360-film i 3D eller genom översiktsbilder - oavsett kommer du få uppleva vad det ombyggda torget har att erbjuda när det är färdigt.

Webbkamera bild över Drottningtorget

Följ ombyggnationen av Drottningtorget live

Hjärtat i Trollhättan, Drottningtorget, byggs om. Följ ombyggnationen live från en webbkamera som fångar in hela Drottningtorget!

Illustration på alternativ byggnad på Drottningtorget

Byggnaden på Drottningtorget

Nu kan vi äntligen visa de första skisserna på förslaget till den framtida byggnaden på Drottningtorget. En byggnad med fokus på verksamheterna vars form och funktion speglar både samtiden och framtiden.

Illustration på husvagn.

Medborgardialog i projektet Nya Drottningtorget

Medborgardialog har varit en central del i projektet Nya Drottningtorget. Trollhätteborna har haft möjlighet att tycka till om torget i flera olika steg inom projektet.

Senast granskad 2019-03-22 av Josefin Åkesson Bengtsson