Drottningtorget – en plats för alla!

Vi vill att Drottningtorget ska förvandlas till hela Trollhättans mötesplats. Följ vårt arbete, steg för steg, mot det Nya Drottningtorget.

Personer
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Aktuellt

  • 4 juni 2018;
    Ett långt ärende har äntligen fått ett slut! Nya busshållplatser snart på plats.
  • 6 september 2017;
    Planerna med att bygga om Drottningtorget har präglats av en omfattande dialog med Trollhätteborna i flera omgångar. Siktet har varit inställt på att det nya torget ska stå klart till 2019 men på grund av en överklagan från Naturvårdsverket kan Ombyggnationen av Drottningtorget kan dra ut på tiden
  • 5 januari 2017;
    Efter att Kommunfullmäktige den 19 december gav grönt ljust för att sätta igång de nya planerna för Drottningtorget har staden mottagit en överklagan på beslutet. Förvaltningsrätten har den 25 januari beslutat att avslå överklagan. Överklagan på Drottningtorget-beslutet
Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum

Under 2017 fortsätter Trollhättan att växa. Det är flera spännande projekt som pågår i centrala staden och etapp 1 av Drottningtorgets ombyggnation startar. Läs mer om alla projekt här!

Följ ombyggnationen av Drottningtorget live

Hjärtat i Trollhättan, Drottningtorget, ska byggas om. Du kommer kunna följa ombyggnationen live från en webbkamera som fångar in hela Drottningtorget. 2017 startar resan med etapp 1 av ombyggnationen, häng med!

Nya Drottningtorget – förslaget

Här kan du se bilder och läsa mer om arbetsprocessen tillsammans med Trollhättans invånare som ledde fram till det slutgiltiga förslaget för det framtida Drottningtorget.

Om ombyggnationen

Varför bygger vi om, vilka funktioner är viktiga för Nya Drottningtorget och vilka har varit viktiga historiskt sett, vilket område är aktuellt för ombyggnation och hur ser tidsplanen för projektet ut? Svaren hittar du här!

Medborgardialog

Läs mer om hur vi jobbar med medborgardialog kring ombyggnationen, hur och var du kan nå och träffa oss och hur du kan göra för att framföra dina tankar och idéer om Nya Drottningtorget.

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som dyker upp i samband med ombyggnationen av Drottningtorget. Om det är något du saknar svar på har du möjlighet att ställa just din fråga till oss.

Relaterad information

Artikel om Drottningtorget i TTELA

Senast granskad: 2018-03-01 av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)