Bebisar och vuxna i simbassäng. Babysim i Sjuntorps Simhall. Foto: Karin Nygren.

Baby- och småbarnssim

I Sjuntorps simhall kan ni få en trevlig stund i vattnet och umgås tillsammans med ert barn och upptäcka möjligheterna och glädjen både över och under ytan!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Babysim

Från 3 månader

En familjeaktivitet där barn och föräldrar tillsammans med kunnig instruktör får en mysig stund i bassängen. I gruppen är det max åtta barn och varje barn får ha två vuxna med sig i bassängen. Det går också alldeles utmärkt att börja babysimma med äldre barn. Kursen består av 16 tillfällen med ett teoritillfälle. Vi har två kursstarter på hösten, och två kursstarter på våren.

Kursavgift 1724 kronor per kurs. Avgiften faktureras. 

Småbarnssim och simskola från 5 år

För barn 2 - 5 år

Målen med kursen är att få barnet känna sig trygg i vattnet, att få barnet vattensäkrare genom att till exempel hoppa från kanten och ta sig tillbaka till samma kant. Vi tränar på att barnet självständigt ska ta sig fram under vattnet, vända till rygg för att hämta luft och vila. Vid varje tillfälle badar barnet tillsammans med max två vuxna. Kursen består av 16 tillfällen, med ett teoritillfälle. Vi har en kursstart på hösten, och en kursstart på våren.

Kursavgift 1724 kronor per kurs. Avgiften faktureras.

Simskola från 5 år

Målet med simskolan är att utveckla vattenvanan och vattensäkerheten hos barnet och lära sig arm- och bentag i mag- och ryggläge. Undervisning sker individuellt utifrån varje barns utveckling. Grupperna är mixade åldrar. Kursen består av 8 tillfällen med möjlighet till fortsättning.

Kostnad 862 kronor. Avgiften faktureras.

Anmälan till baby- och småbarnssim samt simskola

Sjuntorps simhall har nu webbokning till kurser. Det är enkelt att se vilken dag och tid som finns ledig. Är det fullt tillämpas köplats. 

  • Följ länken https://interbook.trollhattan.se/
  • Skapa en användare och logga in
  • Klicka på kurssökning
  • Välj önskad kurs och tryck ”boka”
  • Fyll i barnets namn
  • Ange barnets födelsedag och år i meddelanderutan

Vad är baby- och småbarnssim?

Baby- och småbarnssim är så mycket mer än ett bad. Det är samvaro och glädje som stimulerar barnets motoriska utveckling. Baby- och småbarnssim ger vattenvana men det är också viktigt att lära barnet att ha respekt för vatten. Vi erbjuder en trevlig och rolig stund där ni umgås med barnet i vattnet.

Babybadbyxa

Vi rekommenderar att använda en babybadbyxa som går att spänna åt i midjan och runt benen. Babybadbyxan finns att köpa i simhallen och kostar 150 kronor. 

Hur gör vi när vi simmar under vattnet?

Innan vi simmar under vattnet lär vi barnet att hålla andan själv på olika sätt. Vi jobbar med något som vi kallar för "fria sim".

Se filmer från när vi simmar under vattnet


Film 1: Första filmen beskriver hur vi dyker i början när barnet har lärt sig att hålla andan. Vi visar vattnet framför barnet, häller över ryggen, nacken och huvudet och när barnet håller andan, det vill säga, stänger igen ögon och mun, då tar vi dem under vattnet. 


Film 2: På den andra filmen visar vi hur man på ett sätt kan göra ett fritt sim. 

Senast granskad 2023-02-28 av JONHJO