Hitta snabbt

Trollhättans Stad är årets drogförebyggande kommun

Trollhättans Stad har fått utmärkelsen Årets förebyggande kommun 2023 för arbetet med att förebygga missbruk av alkohol, narkotika, doping, tobak och spel.

Jobba hos oss (extern länk)

För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss?

Aktuell trafikinformation

Håll koll på aktuella trafikavstängningar i kommunen

Gör din felanmälan

Anmäl skador, problem eller brister som rör gator och vägar

E-tjänster och blanketter

Utför dina ärenden när det passar dig

Besök Trollhättan (extern länk)

Besök oss, vi har massor av roliga saker för både stora och små!

Inzoomad julgran med belysning och neonskyltar i bakgrunden, Drottningtorget i Trollhättan

Jul och vinter i Trollhättan

Trollhättan är mysigt året runt, men vi tycker ändå att det blir lite extra härligt på vintern och i juletider. Här har vi samlat det mesta som händer vintern 2023 - njut av Trollhättan i jul och vinter!

Nyårsfirande 2023

Den 31 december blir det nyårsfirande på Drottningtorget i Trollhättan. Det anordnas lasershow, skridskodisco, eldshow och musik med DJ Felix.

Snöröjning och vinterväghållning

När vintern slår till med full kraft kan det vara bra att veta vem som bär ansvaret för snöröjning och halkbekämpning inom Trollhättans gränser. Vad behöver du hjälpa till med? Och vad kan du förvänta dig av oss? Svaren på dina frågor får du här.

Internationella dagen för mänskliga rättigheter

Den 10 december 2023 markerar 75-årsjubileet av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Det är en dag då alla människors rätt till liv, frihet, jämlikhet och rättvisa uppmärksammas.

Två föräldrar med en nyfödd bebis utomhus med bostadsmiljö i bakgrunden

Trollhättan - plats för framtiden

Framtidens hållbara Trollhättan tar form just nu. Vår stad är ständigt i rörelse. Den utvecklas och förändras för att det ska bli ännu bättre för alla att bo, leva och verka här. På den här sidan hittar du projekten och planerna som ska ta oss dit.

Detta gör vi just nu

Två pojkar i solig stadsmiljö

Trollhättan - med plats för alla

I Trollhättan ska alla kunna leva ett bra liv. Växa upp i trygghet och gemenskap, studera, välja yrke och få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Förutsättningarna varierar och självklart finns det utmaningar. Men tillsammans kan vi bygga en jämlik och hållbar stad med plats för alla. Vi hoppas du vill vara med!

Läs mer om vårt arbete

Ung kvinna i skyddsglasögon, i laboratoriemiljö. Bildtext säger Future inTrollhättan. Foto.

inTrollhättan

inTrollhättan är vårt platsvarumärke som syftar till att marknadsföra Trollhättans styrkor. Alla som är verksamma i Trollhättan kan använda konceptet för att sälja in Trollhättan som den attraktiva plats det är. inTrollhättan verkar för fler besökare, nya Trollhättebor och att nya bolag ska hitta hit med spännande idéer och nya arbetstillfällen.

Besök inTrollhättan

Aktuellt just nu

  • Utsmyckning av rondell med Luffar-Lasse-tema - här är förslagen

    Nu ska lokalkändisen Luffar-Lasse hyllas med en rondellutsmyckning. Här hittar du förslagen! Inte så överraskande så är det katter som är det genomgående temat i de tre förslagen. Du kan rösta på din favorit på öppet hus med samhällsbyggnad den
  • Stor förbättring för Trollhättans hemtjänst

    När hemtjänstindexen presenterades för Sveriges kommuner den 5 december syns en avsevärd förbättring för Trollhättans hemtjänst. Trollhättans stad har klättrat hela 116 placeringar och placerar sig nu på plats 87 av 290 kommuner.
  • Internationella dagen för mänskliga rättigheter

    Den 10 december 2023 markerar 75-årsjubileet av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Det är en dag då alla människors rätt till liv, frihet, jämlikhet och rättvisa uppmärksammas.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan