Sommarlov

Humla sitter på blomma

I Trollhättan kan du ha världens bästa sommarlov. Det finns massor att göra och nästan allt är gratis. För dig som är 12-17 år ordnar fritidsgårdarna aktiviteter, du kan åka buss till Öresjö där det finns hur mycket som helst att hitta på. Eller varför inte utmana dig i  Ninjabanan eller ta cykelkörkort. Eller något av allt det andra som du strax kan läsa om på denna webbsidan. 

Vi ser fram emot en låååång sommar tillsammans med Dig! Soliga hälsningar från Trollhättans Stad tillsammans med föreningslivet och samarbetspartners. 

Om inget annat anges är aktiviteterna kostnadsfria. 

Sommarlovsaktiviteterna riktar sig främst till dig som är 6-17 år.

Ladda hem sommarlovsfoldern

Sommarlov med biblioteken

Kom och ha sommarkul med biblioteken! Under juni, juli och augusti är det massor av aktiviteter på Stadsbiblioteket, Kronan och Sylte. Dessutom hälsar Bokbussen på i parken.

Ett sportigt och lekfullt sommarlov!

Gratis simskola, friidrottsskola, kampsport, boule, fotboll, dans, sommaridrottsskola och mycket mer! Föreningslivet bjuder in alla barn och unga till ett sportigt och lekfullt sommarlov!

Utflykter, Öresjö och Sommaröppet på Fritidsgårdarna

Häng med fritidsgårdarna på utflykter med segelskepp, sälsafari, fiske, äventyrgolf, turridning med mera. Njut av sommarlovet i Öresjö med volleyboll, trampbåt, kanot och pyssel. Kika in på Kronan, Storegården och Lexington som har sommaröppet. Skogshöjdens fritidsgård har VM-café.

N3 Sommarkulturskola och N3 Sommargänget

Gratis sommarkurser på N3 med dans, sång, drama, bild, instrument, animation. Kom och ha kul med N3 Sommargänget när de besöker parker och bostadsområden med musik, pyssel och lek!

Ninjabanan på Drottningtorget

Du kan bli en ninja! Utmana dig i den roliga och häftiga hinderbanan på Drottningtorget! För dig som är 8-17 år. Det är fritt inträde och ingen anmälan. Banan är på plats 14 juni-16 juli. Klicka för att se tider.

Cykelsommar

Kom och cykla i Trollhättans Stads roliga teknikbana med hinder, vägmärken, rondell och annat kul. Här får du nya utmaningar tillsammans med barn från olika delar av Trollhättan. Klicka och se vilket datum som Cykelsommar är i ett bostadsområde nära dig!

Spel, dans, utflykter och mer!

Åk med på utflykt till Nordens Ark, var med på LAN eller Abakus huvudräkningskurs, prova arabisk dans och arabisk folkdans, häng och var kreativ med Fältenheten.

Familjekul med Innovatum på Åker, slussområdet

Kom och lek med vatten, testa utmaningar, skapa och pyssla i slussområdet. Innovatum bjuder in alla barn och familjer till kostnadsfria aktiviteter vid natursköna åker. Passa på och picknicka i gröngräset under äppelträden! 2 juli-5 augusti kl. 10-16.

Stallfritids, Kanotskola eller bassängbad i sommar?

Trollhättans Fältrittklubb arrangerar Stallfritids och Trollhätte Kanotklubb ordnar Kanotskola. Med sommarkortet kan du bada utomhus i bassäng på Arena Älvhögsborg hela sommaren. Observera att dessa aktiviteter medför en kostnad.

Pojke cyklar mountainbike i betongbana

Cykla och skejta i Trollhättans Skate- och Aktivitetspark!

Ta med din cykel, kickbike eller skateboard och åk i Trollhättans stora skate- och aktivitetspark. Här finns roliga betongbanor och en pumptrack.

Let the fun begin!

Arena Älvhögsborg fyller 50 år och bjuder in dig att komma och fira! Torsdag 14 juni kl. 15-19. Inled sommarlovet med talangtävling, bad, musik, tävlingar, gymnastik, vattenpolo, fotboll, handboll, bordtennis, godisregn och mycket mer! Kostnadsfritt. 

Vid regn ställs arrangemanget in.

Arrangör: Arena Älvhögborg

Trollhättans Stad reserverar sig för ändringar i programmet.