Sommarlov

Ungdomar spelar basket ute i en solig dag

I Trollhättan kan du ha världens bästa sommarlov. Det finns massor att göra och nästan allt är gratis.

Fritidsgårdarna ordnar resor och aktiviteter. Du kan prova en eller flera nya sporter. Cykla roliga teknikbanor med Cykelsommar. Kanske gillar du böcker eller dans, musik, film? Då hittar du mycket kul på biblioteken och N3 Sommarkulturskola. Bli en cool pirat för en dag på Sommarlovdagen, sjung allsång med Showskolan eller utmana kompisarna i kubbturnering. 

Botanisera bland allt roligt som finns på den här webbsidan. 

Vi ser fram emot en låååång sommar tillsammans med Dig! Soliga hälsningar från Trollhättans Stad tillsammans med föreningslivet och samarbetspartners. 

Om inget annat anges är aktiviteterna kostnadsfria. 

Sommarlovsaktiviteterna riktar sig främst till dig som är 6-17 år.

Tecknade barn i en båt

Sommar med biblioteken

Visst hör böcker och mysiga lässtunder sommaren till. På sommarlovet är det massor av aktiviteter på Stadsbiblioteket, Kronan och Sylte bland annat Sommarboken - träffar för dig som är 8-12 år och gillar att läsa. Föranmälan behövs oftast inte, bara kom!. Dessutom hälsar Bokbussen på i parken.

hiphopdansande kille

N3 Sommarkulturskola och Sommargänget

Gillar du att skapa, dansa, sjunga, spela musik, göra cirkuskonster eller andra superroliga kreativa saker. Ja då ska du hänga med N3 i sommar! Det kan du göra genom att gå kurser på Sommarkulturskolan eller träffa glada Sommargänget som åker runt i stan. Hoppas vi ses!

Tecknad papegoja med pirathatt

Sommarlovsdagen!

En rolig dag med pirattema! Torsdag 8 augusti kl. 11.00–15.00. Kanske börjar du dagen med att åka från Strandgatan till Spikön på vår piratflotte? På Spikön arrangeras skattjakt med skattkarta. Barnen kan också bli sminkade och pyssla ihop piratutrustning i vårt pysselbås. Må hända att de vågar sig på en ”pirattatuering” också? Kostnadsfritt att delta i alla aktiviteter.

Tecknade barn håller varandra i handen

Allsång för barn och vuxna på Spikön!

Kom och sjung med Showskolan den 15 juli, 29 juli, 5 augusti, 14 augusti klockan 18.00–19.30. Fri entré! Många roliga låtar att sjunga med i för både små och stora! Spiköns sommarservering är öppen och här lånar du ditt allsångshäfte med alla låttexter. Arrangeras av City Trollhättan och Trollhättans Stad.

Gården Åker vid Gamle dal. Gröna gräsmattor och fruktträd framför ett trähus.

Familjekul med Innovatum på gården Åker

Så ett frö som sedan blir en kul planta eller tälj din egen båt som du får slussa i vår minikanal. Se kaniner och skapa trädgårdskonst som vi tillsammans dekorerar trädgården med. Kom och gå på styltor, hoppa rep, hoppa säck och putta kula. Ta med hela familjen eller kompisarna till gården Åker och Innovatums roliga aktiviteter.

person äter popcorn i biostol

Blandat sommarlovsskoj!

Filmkväll, skaparvecka, musik, pyssel, utflykter. Botanisera bland olika aktiviter som föreningar, Trollhättans Stad, Svenska kyrkan med flera anordnar under sommarlovet. 

Ungdomar springer på en löparbana

Sportigt och lekfullt sommarlov!

I Trollhättan kan du ha en aktiv och rolig sommar med mycket sport och fysiska aktiviteter. Prova kampsport, gå i simskola, pyssla med hästar, spela fotboll, testa padel, badminton, friidrott och mycket mer!

Kubbspel i gräset

Kubbturnering för ungdomar

I sommar blir det kubbturnering ute på Spikön för dig som är 12–15 år. Samla ihop kompisarna och utmana varandra eller andra lag på ett gediget spel ute i en härlig miljö! Allt du behöver är sällskapet (2-4 personer). Är det bara du som är sugen på att spela? Eller är ni fler än fyra kompisar som vill vara med? Anmäl er, så skapar vi ett nytt lag på plats! Turneringen är vid två tillfällen under sommarlovet. Kostnadsfritt att delta men anmälan är bindande.

Unga tjejer och killar spelar beachvolleyboll

Utflykter, Öresjö och Sommaröppet på fritidsgårdarna

På sommarlovet flyttar Trollhättans fritidsgårdar ut till Öresjö. Kom och ha kul med bad, fiske, sport och pyssel. Kul oavsett väder! Fritidsgårdarna har också sommaröppet olika veckor. Kolla in vilka datum och program nedan. Vill du åka på utflykt och läger? Då finns det många att välja på!

Barn tittar i kikare

Naturkollo på Hunneberg

Utforska naturen med dess småkryp och fåglar med Hunnebergs Naturskola på Bergagården och Ekopark Halle- och Hunneberg.

Pojke cyklar mountainbike i betongbana

Cykla och skejta i Trollhättans Skate- och Aktivitetspark!

Ta med din cykel, kickbike eller skateboard och åk i Trollhättans stora skate- och aktivitetspark. Här finns roliga betongbanor och en pumptrack.

En strand där killar spelar beachtennis och barn som vadar i vattnet

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Öresjö är kommunens största badplats med två badvikar och en fin strandpromenad.

Trollhättans Stad reserverar sig för ändringar i programmet.