Sommarlov

Ungdomar spelar basket ute i en solig dag

Sommaren i år är ingen vanlig sommar, men visst finns det mycket att göra på sommarlovet i Trollhättan. 

Fritidsgårdarna ordnar sommaraktiviteter. Du kan prova en eller flera nya sporter. Kanske gillar du musik och att vara kreativ, då kan du anmäla dig till N3s kostnadsfria sommarkurser.

Botanisera bland allt roligt som finns på den här webbsidan. Det finns både gratis aktiviteter och avgiftsbelagda. Se information om pris under varje aktivitet. 

Tänk på att visa omtanke och att hålla avstånd när du deltar i aktiviteter och vistas på lekplatser, aktivitetsytor och badplatser, och att stanna hemma om du har förkylningssymtom. 

Soliga hälsningar från Trollhättans Stad tillsammans med föreningslivet och samarbetspartners. 

 

Närbild gitarr, trummor och enhjuling. Text i svart N3 Sommarkurser

Sommarkurser

Det går fortfarande att anmäla sig till årets sommarkurser. Under v 25-27 och 31,32 erbjuder vi kurser i flera olika ämnen.

Ungdomar springer på en löparbana

Sportigt och lekfullt sommarlov!

I Trollhättan kan du ha en aktiv och rolig sommar med mycket sport och fysiska aktiviteter. Prova kampsport, gå i simskola, pyssla med hästar, spela fotboll, testa padel, badminton, friidrott och mycket mer!

Unga tjejer och killar spelar beachvolleyboll

Blandat sommarlovsskoj!

Botanisera bland olika aktiviteter som föreningar, Trollhättans Stad, Svenska kyrkan med flera anordnar under sommarlovet. 

Ungdomar som sitter i en trappa. Text Sommargäng 2020

Sommargänget 2020

Sommargänget 2020. Ungdomar från N3 reser runt till lekparker och mötesplatser runt om i Trollhättan. Häng med på pyssel, sång och musik!

Ett hus skymtar bortom en lång grusväg. Där syns en lekplats, gräsmatta och träd.

Familjekul med Innovatum på gården Åker

I det vackra slussområdet i Trollhättan ligger Gården Åker. Där erbjuder Innovatum Science Center sommarlovsaktiviteter för barn, unga och familjer. Ta med hela familjen till sommarparadiset vid Gamle Dal och upplev våra roliga aktiviteter som är gratis och för ALLA!

Tre barn ligger på rygg o gröngräset och läser.

Sommar med biblioteken

Visst hör böcker och mysiga lässtunder sommaren till. Hämta pysselpåsar, familjepåsar, snabbkassar och take away-böcker. Extra mycket pocketböcker finns att låna. 

Barn klättrar på klättervägg.

Innovatum Science Center

Äntligen sommar på Innovatum! Aktiviteter för hela familjen. Experiment, den spännande miljön i Nohabs gamla smedja, tipspromenad i Saab Car Museum med mera. 

En röd stuga med utsikt över trädtoppar och glimt av sjö.

Sommarlov på Öresjögården

Du som är i åldern årskurs 6 upp till 17 år kan helt gratis njuta av sommarlovet med Fritidsgårdarna i Öresjö! Måndagar: Vildmarks-matlagning på Muurikka och öppen eld. Tisdagar: Volleyboll, Sandslott, Strandkamp och Vattenaktiviteter. Onsdagar och torsdagar: Vattenaktiviteter och Sol och Bad.

Somrig bild med blå himmel och ljusa sädesfält.

Sommarlov med fritidsgårdarna

Trollhättans fritidsgårdar ordnar gratis sommarlovsaktiviteter för dig som är i åldern årskurs 6 upp till 17 år. Vi bedriver verksamhet hela sommarlovet från 15 juni till 14 augusti.

Ett litet barn står på en skateboard

Skateboard

Åk skateboard utomhus i Trollhättans Skate- och Aktivitetspark på Källstorp. Inomhus kan du skejta i Junkpark Indoor på Innovatumområdet (inomhushallen är stängd sommaren 2020).

En kvinna och en man utklädda i glada kostymer

Slusspromenad

Vecka 29 kan du följa med på en spännande Slusspromenad med våra pedagoger Maria och Daniel. Promenaden passar familjer med barn i skolåldern.

En strand där killar spelar beachtennis och barn som vadar i vattnet

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Öresjö är kommunens största badplats med två badvikar och en fin strandpromenad.

Fotografiet föreställer två flickor som ler in mot kameran. De står med varsin kickbike på Skateparken i Trollhättan. Tjejen till vänster är klädd i en tröja med en tiger på och gröna byxor. Hon har en orange hjälm. Tjejen till höger är klädd i en blå och rosablommig byxdress. Hon har en rosa hjälp. I bakgrunden syns hopp för kickbike och utkanten på en skog.

Aktivitets- planer, parker och ytor

I Trollhättan har vi flera aktivitetsplaner och parker. Här finns allt från skateboard till hoppgrop för längdhopp. Ta med vännerna ut och upptäck stadens idrottsmöjligheter!

Trollhättans Stad reserverar sig för ändringar i programmet.