Sommarlov

Glada sommarklädda barn ungdomar i solskenet.

Äntligen sommarlov!

Sommaren i år är ingen vanlig sommar, men visst finns det mycket att göra på sommarlovet i Trollhättan. 

Fritidsgårdarna ordnar aktiviteter. Du kan prova en eller flera nya sporter. Kanske gillar du musik och att vara kreativ, då kan du anmäla dig till N3s kostnadsfria sommarkurser.

Botanisera bland allt roligt som finns i programmet. De flesta aktiviteter är gratis tack vare statliga lovpengar. Se information om eventuell kostnad under varje aktivitet. 

Tänk på att visa omtanke och att hålla avstånd när du deltar i aktiviteter och vistas på lekplatser, aktivitetsytor och badplatser, och att stanna hemma om du har förkylningssymtom. 

Soliga hälsningar från Trollhättans Stad tillsammans med föreningslivet och samarbetspartners. 

 

Ungdomar paddlar kajak

Sport, lek och friluftsliv

Ha en aktiv sommar i Trollhättan! Testa på padel, tennis, innebandy utomhus, scout för en dag, kajak, taekwondo eller något annat kul!

tre barn i bassäng tränar simning med en kvinnlig ledare i vattnet.

Sommarsimskola med TSS

Gratis sommarsimskola för barn och ungdomar från 4 år upp till 17 år. Anmälan öppnar 2 juni. Genomförs av Trollhättans simsällskap på inomhusbadet Arena Älvhögsborg.

Somrig bild med blå himmel och ljusa sädesfält.

Fritidsgårdarnas sommarlov

Häng med fritidsgårdarna i sommar! Roliga utflykter eller somrigt gårdshäng. Här finns det massor att göra för dig som går i årskurs 6 och upp till 17 år.

N3 Sommarkurser 2021

Alla mellan 0-25 år boende i Trollhättan kan nu söka till våra sommarkurser som är avgiftsfria! Vad sägs om att prova på till exempel dans, musik eller teater i sommar? Det finns kurser under veckorna 25-27 och 31-32 Vi har även guidade turer vid slussarna för alla åldrar!

En glad flicka med röd cykelhjälm cyklar i en stad i solen.

Sommar med Kronan Kulturhus

Under sommaren erbjuder vi på Kronan Kulturhus roliga aktiviteter för både barn och vuxna! Se fram emot tipspromenader, tävlingar, sagostunder, skattjakter, cykelturer och dagsutflykter!

Personer spelar fotboll och de har på sig stor uppblåsta bollar på kroppen.

Fritidsbanken på sommarturné

Fritidsbanken har packat med sig utrustning till massor av olika sporter och lekar och ger sig ut på sommarturné runt om i Trollhättan. Vad sägs om bumperballs, slackline, bollsporter, enhjuling, skateboard, inlines femkamp med mera. Kom och testa på!

Ungdomar som sitter i en trappa. Text Sommargäng 2020

Sommargänget 2021

Ungdomar från N3 reser runt till lekparker och mötesplatser runt om i Trollhättan. Häng med på pyssel, sång och musik!

Ett hus skymtar bortom en lång grusväg. Där syns en lekplats, gräsmatta och träd.

Familjeaktiviteter i trädgården på Åker

I det vackra slussområdet i Trollhättan ligger Gården Åker. Här ordnar Innovatum Science Center aktiviteter för barn, unga och familjer. Välkommen till denna sommaridyll vid Gamle Dal med kul aktiviteter som är gratis och för ALLA!

Fyra barn som leker med vattenleken i Vattenkraftens lekplats.

Parklek

Under vecka 27-30 ordnar Samhällsbyggnadsförvaltningen aktiviteter på flera av stadens lekplatser med fokus på barn i åldern 3-11 år. Det kan vara allt från lekar och tävlingar till quiz och musik! Se programmet för parklek här

Glada barn med hjälmar och cyklar

Cykelsommar

Dags för Cykelsommar igen! Cykla i en rolig teknikbana med hinder, vägmärken, rondell och annat kul. Lär dig de viktigaste vägmärkena. Cykelsommar stannar till på flera platser runt om i hela Trollhättan! För barn 6-12 år.

Tre barn ligger på rygg o gröngräset och läser.

Sommar med biblioteken

Visst hör böcker och mysiga lässtunder sommaren till. Hämta pysselpåsar, familjepåsar, snabbkassar och take away-böcker. Extra mycket pocketböcker finns att låna. 

barn och ungdomar hoppar och dyker i en sjö.

Härliga bad hör sommaren till!

Bada, hoppa och dyk på utomhusbadet på Arena Älvhögsborg eller åk på utflykt till badplatserna vid Öresjö och Sjölanda.

Ett litet barn står på en skateboard

Skateboard, kickbike, cykel eller käpphäst!

På Trollhättans Skate- och aktivitetspark kan hela familjen både vara aktiv och ha det gott i gröngräset. Packa picknick-korgen och skateboard, kickbike eller käpphästen och ha en kul dag tillsammans! Trollhättans skateboardförening bemannar kiosken de flesta dagar. Trollhättan har också fler aktivitetsparker väl värda ett besök. Kolla in hela utbudet!

Trollhättans Stad reserverar sig för ändringar i programmet.