Aktiviteter på Vårviks Gård

Vårviks Gård är öppen för besökare varje dag året runt för den som vill upptäcka och uppleva gården på egen hand.  Varmt välkommen att upptäcka Vårviks Gård som du vill!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan
 
 
 

Aktiviteter på Vårviks Gård

 


Hoppa höskulle

För modiga barn som vågar kasta sig ut men vill landa mjukt - i ett hav av hö. Välkommen till höskullen, som du hittar bredvid ankdammen. Hoppa lugnt och var rädda om varandra! 

Två barn som busar och skrattar liggandes i hö
 
Faluröd husvägg med texten Vårviks Gård Pysselbok och en illustration över djur


Vårviks Gård pysselbok

Spela gårdsbingo, färglägg gårdens djur, gå djurtipsrundan, para ihop, lös korsord och ta dig igenom labyrinten! Pysselboken hittar du i brevlådan vid orinteringstavlan på gården.  

 


Äta på gården

Kiosken på gården är öppen mellan 15 juni-15 augusti varje dag kl.10.00-15.00
Här hittar du våfflor, kaffe & glass.
Ta med din egen picknickkorg eller grilla på vår mysiga grillplats
 Grillen är tillgänglig för alla att använda, men några tider är platsen bokad. Läs gärna mer om grillplatsen inför ditt besök.

Två barn som äter vattenmelon på filt på gräsmatta
 

Grillplatsen på Vårviks Gård hittar du intill parkeringen längst upp på gården.


Tänk på det här när du ska grilla:

  • Du ansvarar för att tända och släcka grillen och behöver själv ta med till exempel kol och något att tända grillen med, samt vatten för att släcka.

  • Du tar också med det du ska grilla själv - det finns inte att köpa på gården.

  • Du ansvarar för att plocka undan efter dig och sortera ditt skräp.

  • Vid eldningsförbud är grillplatsen stängd.

  • Grillen är tillgänglig för alla att använda, men några tider är platsen bokad. (Tisdag - Fredag klockan 8-12)

  • Använd kol och tändvätska ansvarsfullt. Följ riktlinjerna för användning av kol och tändvätska.

  • Var försiktig med flora och fauna omkring grillplatsen. Undvik att skada växter och djurliv och lämna området som du hittade det.

    Guidelines in English

Välkommen till Vårviks Gård året om

Vårviks Gård är en öppen gård och besökare är välkomna varje dag. På gården kan du promenera runt, titta på djuren, planteringar och odlingar, njuta av naturen och de gamla kulturminnesbevarade byggnaderna. På sommaren är det ett särskilt program på gården med fler aktiviteter. 


Vårviks Gård pysselbok

Vårviks Gård har en alldeles egen pysselbok för barn. Med hjälp av den blir upptäckandet av gården en lek året runt - leta efter djur, svara på kluriga frågor i djurtipsrundan, lös korsord med mera. Pysselbok och pennor hittar du i brevlådorna vid orienteringstavlorna på gården.


Så sköts gården

Gården drivs och sköts idag av arbetsmarknads- och socialförvaltningen genom arbetsmarknadsenheten. Här arbetstränar människor som står utanför ordinarie arbetsmarknad i en form av grön rehab. Arbetsledare, djuskötare och deltagare i den gröna rehaben bemannar gården på vardagar kl. 08.00-16.00 året om. Visa hänsyn till arbetsledare och de som arbetstränar här på gården – de är först och främst här för att sköta om djuren, odlingarna och gården om dagarna Läs mer om arbetsträningen på gården.  

På uppdrag av Trollhättans stad erbjuder Innovatum Science Center utomhusprogram på Vårviks gård. Det erbjuds program för förskolor och skolor kring biologisk mångfald, naturvetenskapligt arbetssätt och artkunskap. Buss till Vårviks Gård ingår för bokade grupper inom Trollhättans kommun.
 

Relaterad information

Facit för djurtipsrundan

Senast granskad 2023-11-14 av ALIFRE