Hitta snabbt

Trollhättans Stad är årets drogförebyggande kommun

Trollhättans Stad har fått utmärkelsen Årets förebyggande kommun 2023 för arbetet med att förebygga missbruk av alkohol, narkotika, doping, tobak och spel.

Jobba hos oss (extern länk)

För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss?

Aktuell trafikinformation

Håll koll på aktuella trafikavstängningar i kommunen

Gör din felanmälan

Anmäl skador, problem eller brister som rör gator och vägar

E-tjänster och blanketter

Utför dina ärenden när det passar dig

Besök Trollhättan (extern länk)

Besök oss, vi har massor av roliga saker för både stora och små!

Snöröjning och vinterväghållning

När vintern slår till med full kraft kan det vara bra att veta vem som bär ansvaret för snöröjning och halkbekämpning inom Trollhättans gränser. Vad behöver du hjälpa till med? Och vad kan du förvänta dig av oss? Svaren på dina frågor får du här.

Två kvinnor samtalar

Trollhättans arbete med Barnahus fyrbodal en internationell förebild

Trollhättan har blivit en förebild för arbetet med utsatta barn, bland annat tack vare Barnahuset Fyrbodal och den verksamhet som bedrivs där. När den italienska staden Faenza sökte en samarbetspartner för att utveckla sin socialtjänst och arbetet

Person i vårdkläder tittar på sin telefon

"Enkäten gav ett fantastiskt bra resultat"

Resultatet för årets medarbetarenkät både gläder och sticker ut.  – Enkäten gav ett fantastiskt bra resultat! Allt pekar i rätt riktning, säger Said Niklund, stadsdirektör i Trollhättans Stad.

Text: Gröna samhällsbyggnadspriset. Tre halvcirklar i olika färger och illustration med cykel, elsladd, vattentorn

Gröna samhällsbyggnadspriset

Runt om i Trollhättan ser vi engagemang för en hållbar omställning och ett grönare Trollhättan. För att uppmärksamma och hylla de insatser som görs och inspirera fler att hänga på delar Samhällsbyggnadsnämnden ut Gröna samhällsbyggnadspriset

Två föräldrar med en nyfödd bebis utomhus med bostadsmiljö i bakgrunden

Trollhättan - plats för framtiden

Framtidens hållbara Trollhättan tar form just nu. Vår stad är ständigt i rörelse. Den utvecklas och förändras för att det ska bli ännu bättre för alla att bo, leva och verka här. På den här sidan hittar du projekten och planerna som ska ta oss dit.

Detta gör vi just nu

Två pojkar i solig stadsmiljö

Trollhättan - med plats för alla

I Trollhättan ska alla kunna leva ett bra liv. Växa upp i trygghet och gemenskap, studera, välja yrke och få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Förutsättningarna varierar och självklart finns det utmaningar. Men tillsammans kan vi bygga en jämlik och hållbar stad med plats för alla. Vi hoppas du vill vara med!

Läs mer om vårt arbete

Ung kvinna i skyddsglasögon, i laboratoriemiljö. Bildtext säger Future inTrollhättan. Foto.

inTrollhättan

inTrollhättan är vårt platsvarumärke som syftar till att marknadsföra Trollhättans styrkor. Alla som är verksamma i Trollhättan kan använda konceptet för att sälja in Trollhättan som den attraktiva plats det är. inTrollhättan verkar för fler besökare, nya Trollhättebor och att nya bolag ska hitta hit med spännande idéer och nya arbetstillfällen.

Besök inTrollhättan

Aktuellt just nu

  • Vinnare Novemberfestivalen 2023

    Den 24–25 november anordnades den 28:e upplagan av Novemberfestivalen. Festivalhelgen bjöd på ett gediget program när Sveriges bästa kortfilmer av unga filmskapare korades i Trollhättan.
  • Prisutdelningar och framtidsvisioner på öppet hus med samhällsbyggnad

    Fullspäckat program när samhällsbyggnad i Trollhättan bjuder in till öppet hus och nämndsmöte. Luffar-Lasse-rondell, framtidsvisioner för slussområdet, två prisutdelningar och föreläsning med hållbarhetsinspiratören Emma Sundh är några exempel
  • Utbyggnad av konstsnöspåret

    Trollhättans konstsnöspår har varit en välbesökt plats under vintertid. Nu är arbetet igång att förlänga spåret ytterligare.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan