Kanal med stadsmiljö i bakgrunden

Strandgatan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det goda livet vid vattnet

Strandgatan sträcker sig längs Göta kanal vilket gör det till ett unikt där naturen och årstiderna alltid är närvarande. Här finns utrymme för skön avkoppling en varm sommardag, en frisk promenad när hösten färgar träden röda och en härlig lunch vid bryggan när vårsolen börjar värma.

Det här är ett stråk som erbjuder ett brett utbud av kultur, restauranger, kaféer och härliga mötesplatser längs vattnet. Strandgatan besöks dagligen av motionärer och livsnjutare.

Under sommaren begränsar vi biltrafiken och Strandgatan förvandlas till en sommargata. Parkeringsplatserna blir mötesplatser med utrymme för avslappnat häng. Då parkerar foodtrucks längs Strandgatan som erbjuder fika och glass.

Närheten till Spikön lockar barnfamiljer till en av stadens populära temalekparker, minigolf och glassbar. Året om finns stora grillar och fikabord utplacerade och bjuder in till medhavd picknick. Här finns också Trollhättans egna gästhamn.

 

Strandgatan i framtiden

Strandgatan är ett stråk som ska leva året om, under dygnets vakna timmar. Ett skräddarsytt kvarter för livsnjutning, natur- och kulturupplevelser, rekreation och socialt umgänge kring mat och musik.

Eldkorg utomhus i mörker
 

I pop-up studios som tar plats längs stråket anpassar sig verksamheterna efter årstiderna. Under vinterhalvåret kan man till exempel köpa varm choklad och brända mandlar för att sen ta plats på bryggen vid den värmande fyren.

Foodtruck utomhus
 

Under vårens första promenad kan man ta en paus och avnjuta en läskande hälsosmoothie innan man tar sig över till Spikön för en timmes uteyoga. Eller varför inte låna med sig en boulekorg för att utmana vänner och familj i en match?

Strandgatan är en stressfri-zon mitt i centrum. Hit kommer du för att koppla av och få ny energi. Helt enkelt en oas som erbjuder en mikro-semester mitt i vardagen – både för Trollhättebor och tillfälliga besökare.

Mikromobilitet blir ett viktigt inslag som gör det enkelt för alla att ta sig runt hela kvarteret och även fall- och slussområdet. Vi ser fram emot en fullbelagd gästhamn där man kan ta del av Trollhättans lokala utbud genom såväl frukostleverans som takeway-middag.

 
 
 

Vi ser fram emot

  • Pop-up studios/bodar som förstärker årstiden
  • Uteaktiviteter
  • Utomhuskonserter
  • Konstutställningar
  • Utlåning av cyklar eller kick-bikes
  • Turisttåg mellan fall- och slussområdet och lekparkerna
  • Glasverandor och inglasade uteserver ingar, året om
  • Fler föreningar och andra verksamheter som aktiverar platsen vid naturen
Senast granskad 2023-08-14 av JOSÅKEBEN