Drottningtorget i Trollhättan, fontän, bänkar, människor

Stadsdelsutveckling stadskärnan

Trollhättan är inne i en spännande fas av förändring – den stolta industristaden tar nya steg och växer ordentligt. Vi har som mål att bli fler invånare och för att lyckas med det behöver vi bli en ännu mer attraktiv och spännande kommun att bo och verka i och vi behöver utveckla Trollhättan som destination.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Ett inbjudande centrum med ett stort utbud av olika aktiviteter är en av de viktigaste parametrarna för att attrahera människor och verksamheter i konkurrens med andra platser i regionen. Vi måste kunna erbjuda arbetsplatser, boende, handel, nöje och rekreation i en tät stadsstruktur där vi uppmuntrar till promenader och cykling för att utveckla staden i en mer hållbar riktning. Här nedan kan du läsa mer om vårt arbete med att utveckla centrum. 

 
 

Omstartsstrategi för stadskärnan 

 

Nya behov och beteendemönster ställer krav på förändring. Vi jobbar på en plan för att kunna möta dom på bästa sätt och skapa förutsättningar för en levande stadskärna. Under hösten 2022 berättar vi mer om vad vi kommit fram till och hur vi möter framtiden i centrum.

 

Pågående projekt

 

De här projekten arbetar vi i just nu. Läs mer om projektet under respektive rubrik. 

 

Upprustning av Olof Palmes gata

Vi rustar upp Olof Palmes gata från Drottninggatan till Strandgata, för ökad trivsel, trygghet och tillgänglighet.

Ombyggnation av Kungsgatan

Trollhättans paradgata behöver ett ansiktslyft för att möta nya behov från invånare, besökare och näringsidkare. Planering pågår för fullt med sikte på att börja ombyggnationen under hösten 2022.

Utveckling av resecentrum

Resecentrum är en viktig knytpunkt för hela Trollhättan. Nu tar vi ett helhetsgrepp kring området för att skapa bra och trygga flöden, mötesplatser och förutsättningar för ett hållbart resande till, från och vidare i Trollhättan.

Året runt-aktiviteter

 

En del saker planerar vi för och arbetar med året runt - till exempel utsmyckningar vid olika högtider och tillfällen, möblering och rumsskapande efter årstid, aktivering av våra offentliga platser och lekplatser. 

Sommarstaden

Under sommaren utvecklar vi stadskärnan med möbler och blommor för ökad trivsel. Vi stänger av vissa parkeringsplatser så det finns mer plats för möten och människor.

Vinterstaden

Även på vintern ska stadskärnan vara den självklara mötesplatsen. Vi sätter upp massa ljus och dekorationer för att du ska komma i rätt stämning.

Dekoration och utsmyckning

Stadskärnan ska vara en plats att trivas på, där du kan uppleva det lilla extra. Och rätt som det är dyker det upp dekorationer och utsmyckningar som ska bidra till just det. Till exempel på vintern, alla hjärtans dag och påsk. Håll utkik efter trevliga utsmyckningar i staden!

Event och aktiviteter

Vi nöjer oss inte med att utveckla platser där människor kan vara - vi ser till att dom fylls av aktiviteter också. Varje år har vi återkommande event för att stärka platserna, till exempel Påsk och Halloween på Macken och Allsång på torget.

Senast granskad 2023-08-14 av JOSÅKEBEN