Promenad längst affärsgata

Storgatan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans egna Haga-kvarter mitt i centrum

Kvarteret runt Storgatan är Trollhättans mysiga lilla handelskvarter. På Storgatan sänks farten på trafiken. Det här är ett stråk där man kan hänga, promenera och uppleva året
om. Kvarteret har ett unikt utbud av kvalitetshandel, mysiga fik, inredningsbutiker, hi-fibutik, konditorier och restauranger.

Förutom att äta och shoppa möts också människor här för att inspireras av av fina skyltfönster och delar av stadens historia. Mitt i kvarteret ligger Betty Backs park – med en avslappnande grönyta för både sociala aktiviteter och parkhäng.

Kvarteret erbjuder allt från mode, inredning, service och lokal kötthandel. Och vintertid bjuder Storgatan in till en gammaldags julmarknad som lockar flera tusen besökare.

 

Storgatan i framtiden

Kvarteret runt Storgatan fortsätter att utvecklas som Trollhättans mysiga, men också lite mer trendkänsliga lilla handelskvarter. Här möts man av småskalighet och ett cirkulärt förhållningssätt till konsumtion. Den vackra äldre bebyggelsen berättar om stadens historia och ger en inramning som bara förstärker erbjudandet.

Nyskördade grönsaker
 

Kvarterets erbjudande förstärks av ytterligare verksamheter som erbjuder ett unikt och limiterad utbud tillsammans med förstklassig service. I kvarteret ser vi bland annat gärna ett workspace som erbjuder uthyrning av hushållsapparater och/eller möjlighet att laga själv på plats.

Café med växtvägg
 

I kvarteret finns ett tydligt planogram för att tydligt styra kundvarvet. Vi längtar efter verksamheter som anpassar sig efter säsong, flyttar ut och ger liv åt kvarteret mellan husen. Och den lokala, gemytliga och genuina framtoningen förstärks med ytterligare en lokalmarknad i gammaldags anda under skördetiden i september.

 
 
 

Vi ser fram emot

  • Fler event på stråket - skördefest
  • Verksamheter som flyttar ut och anpassar sig efter säsong
  • Fler mysiga mötesplatser för vila eller filosofera
  • Etableringar för delningsekonomi, work space
  • Street art och gröna rum
  • Rework & uthyrning
Senast granskad 2023-08-14 av JOSÅKEBEN