Trollhättans stationsbyggnad

Resecentrum

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Här möter Trollhättan världen

Resecentrum i kvarteret Tingvalla är stadens nav för kollektivtrafik. Platsen har en stor långtidsparkering där det är enkelt att ställa bilen och ta sig vidare till fots, med cykel, buss eller tåg.

Via Resecentrum möter människor Trollhättan och får det första intrycket av staden. I kvarteret finns bostäder, restauranger, skönhetssalonger och service för mobilitet. Här finns busstation, hållplatser, cykelgarage, pendelparkering och tågstation. I stationsbyggnaden finns reseservice, restaurang, vänthall och toaletter. Utanför stationsbygganden finns en grön yta som människor passerar på sin väg mot andra mål. I Tingvalla byggs nya hållbara bostadsområden med lekparker och mötesplatser.

Från Resecentrum nås nästan hela staden inom tio minuter och platsen är en nod för in och utresor. Tusentals pendlare passerar platsen dagligen, på sin väg till och från jobbet och hemmet.

 

Resecentrum i framtiden

Resecentrum är en gästvänlig plats, ett nav som välkomnar människor till Trollhättan och får dem att vilja stanna. Här finns alla smaker, kreativa workspace, människor och idéer som är på väg nånstans. Resecentrum är en livlig portal där hela världen finns inom räckhåll. Här möter du staden och allt den erbjuder.

 

Resecentrum är Trollhättan i ett överskådligt och smidigt koncentrat. På resecentrum finns service för mobilitet; uthyrning av hållbara fordon, vidaretransport och möjlighet att parkera och ladda batterierna. Platsen erbjuder grab-and-go-lösningar för mat, paket, presenter och upplevelser för dig som ska vidare, men också information och service för dig som vill stanna. Här kan du mellanlanda och koppla av en stund i väntan på nästa etapp.

 

Kvarteret Tingvalla fortsätter att växa och förtäta staden. Här erbjuds hållbara bostäder och livskvalitet för människor som vill ha hela världen inom räckhåll. Resecentrum huserar startups och innovationsföretag, konferensrum och flexibla arbetsplatser. I väntsalen, på caféer och i stationsbyggnaden erbjuds mötesplats för rörliga tankar och människor. Här finns ett digitalt upplevelsecenter där du kan vandra runt i staden med hjälp av AI, AR och VR. Här finns övernattningsmöjligheter i pod-hotell och andra smarta uppkopplade bekvämligheter.

 
 
 

Vi ser fram emot

  • Utlåning/uthyrning av framtidens mobilitet; kickbikes, cyklar, elbilar
  • Hållbar transportservice
  • Take- Away och grab – and – go verksamheter
  • Digitala tjänster och innovatione
  • Pop-ups och upplevelser
  • Gästvänliga serviceföretag
  • Inspiration och information om stadens utbud
  • Kulturella näringar, startups och företag på väg framåt
  • Pod-hotell och smarta övernattningsmöjligheter
Senast granskad 2023-08-14 av JOSÅKEBEN