Ett par med barnvagn vandrar längst Kungsgatans allé

Kungsgatan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Park- och paradgatan som får dig att vilja stanna

Trollhättans paradgata, Kungsgatan, gränsar till det nybyggda, öppna och spännande Drottningtorget. Känslan av härlig småstadsidyll med nära till allt, blandas med ett skönt urbana inslag av storstad.

Mixen av verksamheter med handels- och servicekluster, kultur, kunskap, mötesplatser och ett levande restaurangutbud, skapar puls och ett härligt myller med människor i rörelse under dygnets alla vakna timmar.

I mitten av Kungsgatan ligger idag affärshuset Oden, Trollhättans innerstadsgalleria, med lokala butiker, butikskedjor, apotek, optiker, restauranger och caféer. Här ligger också systembolaget och på gatan finns livsmedelsbutiker med central matvaruhandel.

Kungsgatan bjuder på ett rikt restaurang-, café- och krogliv. Vägg i vägg med stadsbibliotetet rymmer Folkets Hus Kulturhuset allt från bio, lunchrestaurang och konferenslokaler till olika evenemang och kulturhändelser. På gatan finns flera gym, optiker, en blomsterhandel och ett lokalt bageri.

 

Kungsgatan i framtiden

Redan 2023 omvandlas Kungsgatan till en tydlig park- och paradgata med gångstråk, plats att sitta, uterum för arbete och socialt umgänge. Det här blir en nära nog bilfri gata, anpassad för gångtrafikanter och cyklister – endast ett stenkast från Resecentrum.

Två unga personer vid ett marknadsstånd
 

Kungsgatan berikas ofta av popup-event, utställningar, marknader som överraskar och utmanar, men som också lyfter det lokala entreprenörskapet och idérikedomen i närheten. Våra fastighetsägare är nyfikna och redo för nya idéer som erbjuder både trollhättebor och besökare upplevelser utöver det vanliga. Längs gatan finns både större och mindre butiker, restauranger och kaféer med uteserveringar och ett spännande utbud av lokala smakupplevelser blandat med matinfluenser från hela världen.

Ett växthus omgjort till café med vänner som fikar bland hängande växter
 

Vi välkomnar alla nyetableringar, men ser särskilt fram emot att göra plats för verksamheter som på olika sätt bidrar till mångfalden och den livfulla, kreativa och internationella inriktningen på gatan. Vi längtar efter utveckling och nytänk i studieförbund, flexibla och mobila arbetsplatser, kreativa center, kulturella inslag, butiker med cross-over-möjligheter och fokus på cirkulära affärsmöjligheter och återbruk.

På Kungsgatan vill vi uppleva mer av allt som finns i andra delar av världen, sida vid sida med närproducerade unikiteter som bara finns här. Tillsammans ska vi skapa en stadskärna där människor vill vara, verka och uppleva världen.

 
 
 

Vi ser fram emot

  • Utbildningsverksamheter
  • Flexibla arbetsplatser
  • Upplevelsebaserad verksamhet
  • Specialiserade verksamheter
  • Cross-over-verksamheter
  • Influenser från hela världen
  • Innovativa verksamheter
  • Starka varumärken
  • Pop-up-verksamheter
Senast granskad 2023-08-14 av JOSÅKEBEN