Porträttbild på Sarah Dawn Finer och en bild på en orkester på scen. Längst fram gör en person tumme upp mot publiken.

Sarah Dawn Finer till Fallens Dagar

I sommar blir det den folkkära artisten Sarah Dawn Finer som uppträder tillsammans med N3 Symfoniorkester under Fallens Dagar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Flera stora namn har uppträtt med N3 Symfoniorkester på Fallens Dagar under åren. I år blir det Sarah Dawn Finer som avslutar årets festival i Folkets Park söndag 21 juli.
– Det ska bli fantastiskt kul! Sarah Dawn Finers fantastiska röst och låtar kommer bli magiskt bra tillsammans med våra duktiga musiker i N3 Symfoniorkester. Vi är taggade för en underbart fin konsert, säger Ulf Wadenbrandt, dirigent för N3 Symfoniorkester.

Porträttbild på artisten Sarah Dawn Finer

Söndag 21 juli 2024

Live i Folkets Park i Trollhättan under Fallens Dagar. Fri entré!

Sarah Dawn Finer är Sveriges kanske allra tydligaste och självklara exempel på vad en så kallad "multikonstnär" faktiskt är. Finer sjunger som få andra kan, med den kraft och pondus och hjärta som krävs för att övertygande kunna sjunga och beröra i vilken musikalisk genre som helst. Hon har sjungit och skrivit låtar på svenska och engelska som förevigats på sex album, två EP:s samt låtar och singlar som spelats miljontals gånger världen över. Och hon har visat sin konstnärliga bredd otaliga gånger genom flera artistsamarbeten och duetter med Moneybrother, Peter Jöback och Benjamin Ingrosso för att nämna några. Hennes låtar I remember love och Moving on blev årets mest spelade låtar i svensk radio 2007 respektive 2009, för att inte glömma den odödliga klassikern Kärleksvisan.

När Sarah Dawn Finer framför sin musik gör hon det inför likväl storpublik runtom landet som för digniteter, kungar och stadsministrar. Hon har gjort hyllade julturnéer, sommarturnéer och uppträtt i nästan alla TV-sammanhang som finns. Bland hennes mest älskade projekt är de återkommande vinterkonserterna, kritikerrosade skivor och turnéer tradition som började omkring släppet av albumet Winterland 2010 och som sedan dess varit en av det svenska konsertårets höjdpunkter och svenska folkets jultradition.

Det som gör Sarah Dawn Finer till en multikonstnär är allt annat, då hon verkligen hunnit med att göra så gott som allt annat. Hon har deltagit i Melodifestivalen och Eurovision på nästan alla sätt som är möjliga: tre gånger som programledare för Melodifestivalen, två gånger som deltagande artist. I Eurovision har Sarah levererat de svenska Eurovisionrösterna två gånger och framträtt framför världspublik med The Winner Takes It All 2013 och som den fiktiva Eurovisionkaraktären Lynda Woodruff, som blev en global humorsuccé.

Sarah har varit skådespelare sedan barnsben och började vid 12 års ålder köra bakom artister som Agneta Fältskog, Erik Gadd, Teddybears och Robyn för att nämna några. Sedan dess har hon synts flitigt i film och TV. I TV som värd för Musikhjälpen, programledare för Så ska det låta samt Unicefgalan och som julvärd i SVT. Hon har spelat i filmer som Helena Bergströms Så Olika samt Tuva Novotnys Diorama. Vi har även sett henne i musikaler som Cabaret och Rent. Och emellan allt detta har hon även styrt sin egen väldigt populära intervjupodcast Talk to me samt Mix Megapols morgonprogram Söndag med Sarah.

Tidigare i år släppte Sarah Dawn Finer en ny singel och åker i vinter ut på en tio datum lång konserthusturné med konsertpartnern Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big Band. Sarah Dawn Finer står för det vi kallar för entertainer ut i fingerspetsarna.

Senast granskad 2024-04-08 av KLALIW