Artistbild på Peg Parnevik och på bandet Estraden.

Peg och Estraden till Fallens Dagar

Förutom Måns Zelmerlöw och Medina är det nu även klart att Peg Parnevik och Estraden uppträder i Folkets Park under Fallens Dagar i sommar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Den 19–21 juli är Fallens Dagar tillbaka i Trollhättan. Nu är det klart att det blir Estraden och Peg Parnevik som startar i gång festivalhelgen i Folkets Park fredag 19 juli.
– Peg Parnevik hade ett urstarkt 2023 och gjorde succé i "Så Mycket Bättre" där flera av hennes tolkningar nådde topplaceringar. Vi är väldigt glada över att hon kommer förbi Trollhättan på sin sommarturné 2024, säger Elias Leijon, arrangemangsansvarig.

Estraden

Förutom Peg Parnevik spelar även Estraden på Fallens Dagar fredag 19 juli.
– Med samarbeten med bland andra Victor Leksell, Newkid och Jireel har Estraden byggt sig ett namn och blivit en riktigt bra liveakt att räkna med. Det kommer bli en riktigt bra öppningskväll i Folkets Park, säger Elias Leijon.

Mer information om artisterna

Artistbild Peg Parnevik

Fredag 19 juli 2024

Live i Folkets Park i Trollhättan under Fallens Dagar. Fri entré!

En av de stora låtarna som kom ur 2023 års upplaga av Så Mycket Bättre var utan tvekan Peg Parneviks "Bättre Nu (The Wedding)". Låten tog sig in på en förstaplats på Spotify och på Svensktoppen höll den förstaplaceringen i hela 14 veckor. Med samlad energi från höstens framgångar är nu Peg Parnevik redo att visa vad hon går för under sin största turné hittills.

Under 2023 tog Peg klivet ut på de stora scenerna. Hon spelade bland annat på Lollapalooza i Stockholm och turnerade över hela Sverige. Men Peg gör så mycket mer än att stå på scenen och hennes textförfattande sträcker sig utanför den egna musiken. Nyligen släpptes låten ”Julibarn” med Newkid och Naod där Peg är en av låtskrivarna.

Sedan debuten 2016 har Peg Parnevik kammat hem både en Grammisnominering och P3 Guld-pris och hennes musik har streamats flera hundra miljoner gånger. Nu skriver hon musik på svenska och den första svenska singeln ”Misslyckad & Hatad” närmar sig 5 miljoner streams. Under hösten 2023 var hon en av värdarna i Så Mycket Bättre.

Med fullt fokus på musiken, låtskrivandet och framför allt liveshowen vill nu Peg visa vem hon är, en gång för alla. För att citera henne själv ”Kom till ett gig så ska jag visa er vad jag går för.”

 
Artistbild på tre personer från bandet Estraden.

Fredag 19 juli 2024

Live i Folkets Park i Trollhättan under Fallens Dagar. Fri entré!

Estraden har under sin tid i rampljuset etablerat sig som en av Sveriges största hitmakare med mer än 250 miljoner streams i sin katalog.

Estraden debuterade 2018 tillsammans med Norlie & KKVs på deras hitlåt ”Mer för varandra” som blev nominerad till årets låt på P3-Guld och var en av det årets mest streamade låtar. Under sensommaren 2020 släppte de sitt hyllade debutalbum ”Mellan hägg och syrén” som belönades med både Grammis & P3-guldnomineringar.

Estraden består av tre låtskrivare, producenter och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson. Deras musik kännetecknas av tydliga hookar där modern pop möter intim skörhet. De har belönats med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan, “Årets Pop” på Grammisgalan samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. Estraden har turnerat över hela landet, spelat på Gröna Lund och stått på de flesta festivalscener runt om i Sverige, bland annat Lollapalooza i Stockholm.

Estraden har varit aktiva inom musikindustrin under många år och samarbetat med en majoritet av Sveriges musikelit. Nu är det återigen dags för gruppen att göra sin mark i popvärlden. "20-nånting" är deras andra studioalbum, och de har vågat vara mer personliga än någonsin tidigare.

Senast granskad 2024-04-08 av JONHJO