Utställningsprogrammet 2021

På grund av Coronapandemin öppnade vi Konsthallen Trollhättan först i maj 2021. Därefter följde ett spännande utställningsår som avslutades med Gylleboverkets intressanta utställning som bland annat innehöll ett träsk i konsthallen! 

Person sitter och bygger en modell för en stad inför en animerad film.

Niki Lindroth von Bahr 2/5 - 13/6

Niki Lindroth von Bahrs animerade kortfilm Min börda har haft enorma framgångar sedan premiären på Göteborgs filmfestival 2017. I över två år tillverkades detaljerade modeller och dockor. Allt byggt från grunden i skala 1:7,5. Totalt 21 000 bildrutor fotades med stillbildskamera. Välkommen in bakom kulisserna till Min börda.

En tecknad bild på ett troll som hoppar upp i luften och texten Trollywood Animation Festival.

Trollywood Animation Festival

Niki Lindroth von Bahrs utställning visas i samarbete med Trollywood Animation Festival. Under samma period presenteras även verk i Konsthallen av Tuna Bora, Anna Mantzaris, Colie Werz, Per Åhlin, Sara Koppel, Signe Baumane, Caroline Attia, Ola Larsson och Nicolai Lockertsen som alla varit gästföreläsare på årets eller tidigare festivaler. Är du intresserad av film, animation och vfx. Då är detta en utställning för dig!

En spegel med texten Självporträtt i spegelglaset.

Öppen Salong 14/8 - 26/9

Välkommen att vara med i Öppen Salong 2021! För nittonde gången i ordningen öppnar dörrarna för en av årets höjdpunkter i Konsthallen Trollhättan. Alla kan delta med ett eget verk och årets tema är Självporträtt. Hur tolkar du det?

Ett performance där en person ligger i ett fotbollsnät till ett fotbollsmål

Mauritz Tistelö & Ashikawa Mo 2/10 – 14/11

Poeterna och live art konstnärerna Mauritz Tistelö och Ashikawa Mo gör en utställning där boken ”Någon annan” och utställningen ”Någon annan” flätas ihop.

En man har klättrat upp i ett träd och tittar ut över ett höstlandskap.

Gylleboverket 27/11 - 16/1

Gylleboverkets arbete inför utställningen I horisonten brinner eldarna i Konsthallen är rituellt och undersökande där de ställer sig frågor om djupekologi, spiritualitet, ensamhet och kärlek och hur vi kan förstå världen ur ett holistiskt perspektiv. Gylleboverket är en konstnärsgrupp som arbetar med att bygga upp världar och platsspecifika installationer, film, riter och mytbildningar utifrån teman som är starkt förankrade i vår samtid.