en flygel och stolar

Konsthall - Konserthall - Samtalshall

Konsthallen Trollhättan är inte bara en arena för konsten utan för hela kulturlivet. Varje år är vi värdar för många kulturarrangemang.

I konsthallen kan du gå på konserter och festivaler, delta i föreläsningar och samtal, invigningar och vernissager. Eller slå dig ner en stund och dricka en kopp kaffe.

I Konsthallen Trollhättan upplever du:

  • Vernissager
  • Konserter
  • Samtal och föreläsningar
  • Trollhättans Poesifestival
  • Och mycket mer!

Till konsthallens egna aktiviteter är det alltid fri entré men vid exempelvis konserter av externa arrangörer kan det förekomma inträde. 

Kalender Konsthallen Trollhättan

Vi uppdaterar konsthallens kalender allt eftersom den fylls på. Välkommen!

 

Välkommen på visning av Stina Stigells utställning På lek i allvaret kl 12.30-13.00, ingen anmälan.

 
 

Välkommen på visning av Stina Stigells utställning På lek i allvaret kl 12.30-13.00, ingen anmälan. 

 
 

Lördag 22 oktober, kl. 14-16, 18-22
Konsthallen Trollhättan

Trollhättans poesifestival bjuder in till den tjugoförsta festivalen i ordningen. Årets program bjuder på ett litterärt högspänningsfält med några av samtidens mest spännande författare. Inbjudna författare är bland andra Athena Farrokzhad, Ingela Strandberg, Ida Linde, Jenny Tunedal med flera.

Besök poesifestivalens webbsida för information om biljetter med mera 

 
 

Barytonen Arvid Eriksson och en Göteborgskvartett är på turné i Västsverige. De var i Vänersborg den 30 oktober och kommer denna dag till Trollhättan. 

Lördag 12 november klockan 16.00

Programmet innehåller musik av Frank Bridge, Benjamin Britten och Paul Hindemith. Gustav Mahlers tonsättningar av diktaren Friedrich Rückert kom att samlas under namnet ”Rückert -Lieder”. Mahler skrev dem i två versioner, en för röst och piano och en för röst och orkester. Artisterna presenterar dem i ett arrangemang för sång och pianokvartett.

De unga artisterna är Arvid Eriksson baryton, André Kaufman violin, Märta Eriksson viola, Maja Molander cello och Karin Birgersson piano. Programmet presenteras av Karin som även är programledare i Sveriges Radio.

Biljettpris 200 kronor (medlem 150 kronor)

Förköp hos Konfekthörnan i Trollhättan, telefon 0520-580155. Överblivna biljetter säljs i entrén till konsthallen på konsertdagen. Betalning med Swish eller så skickar vi med ett inbetalningskort. Inga kontanter.

Aktuell information på trollhattanskonsertforening.se

Arrangör: Trollhättans Konsertförening

 
 

Vernissage och invigning av utställningen Every Eye Open av Eric Magassa. 

Utställningen är en platsspecifik installation där konsthallen rum tänjs och expanderar till ett utvidgat collage. 

Välkommen kl. 11-16. Invigning med konstnärssamtal kl. 14.00 där Eric Magassa medverkar tillsammans med Peter Hagsér, intendent. 

Fri entré.

 
 

Konsert till stumfilm

Tordag 1 december kl.18.30-20.00 i Konsthallen Trollhättan.

Trion REKON bestående av: Leif Jordansson- gitarrer, Daniel Borgegård Älgå - träblås och elektronik samt Pelle Vallgren - trummor skapar improviserad musik till en surrealistisk film. dessutom gästar poeten Pamela Jaskoviak.

Fri entré, ingen anmälan.

 
 

Göta Pianotrio består av Clara Lindström violin, Elisabeth Nilsson cello och Ruxanda Efros piano.

Söndag 15 januari klockan 16.00

De har musicerat tillsammans sedan 2018, då alla studerade vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Nu studerar de på Masternivå och frilansar parallellt med sina studier.

Clara vikarierar regelbundet på Norrlandsoperan och är en engagerad medlem i Skallsjö Sommarorkester. Elisabeth har spelat med Göteborgs Symfoniker och vid Göteborgsoperan. År 2020 var hon ensam mottagare av Guido Vecchi-stipendiet. Ruxanda har deltagit i Nordic Song Festival i Trollhättan och är en mycket efterfrågad ackompanjatör.

Programmet, som de kallar ”1900-talet x 3”, innehåller musik av tre helt skilda tonsättare som alla verkade under 1900-talet – Wilhelm Stenhammar, Dmitrij Sjostakovitj och Ástor Piazzolla.

Biljettpris 200 kronor (medlem 150 kronor)

Förköp hos Konfekthörnan, Trollhättan Tfn: 0520-580155. Biljetter säljs även i konsertlokalen 1 timma innan konserten. OBS! Endast kontanter eller Swish.

Arrangör: Trollhättans konsertförening

Mer information på Trollhättans konsertförenings webbsida

 

Samarbete med föreningslivet

Konsthallen Trollhättan är ibland värd för lokala arrangörer från föreningslivet.

Arrangörer vars evenemang du kan ta del av här är:

Trollhättans Konsertförening

Trollywood Animation Festival

Trollhättans Poesifestival

Nordic Song Festival

Trollhättans Tidig Musikdagar