IT-support

Välkommen till IT-support för Trollhättans Stad, Kunskapsförbundet, Närf och Kraftstaden. Vill du anmäla ett fel, beställa något eller har du en fråga? Skapa då ett ärende till oss genom att klicka på Registrera ärende eller Registrera ärende hemifrån.

Registrera ärende

Med hjälp av nedanstående länkar kan du enkelt registrera ärende.

De val som tidigare legat här är nu flyttade.

För att komma till:
Vem som använder en dator och var den finns (Ominstallation vid byte av användare)
Klickar du på ”Registrera ärende” ovan och sedan väljer:
Jag vill göra en beställning eller förändring --> Vem som använder en dator och var den finns (Ominstallation vid byte av användare)

För att komma till:
Beställning ny dator
Datorbeställning – Utse ny beställningsansvarig (får endast göras av chef)
Beställning medvindsterminal
Datorhantering – radering (får endast göras av IT-handledare)
eller
Ominstallation vakant dator (får endast göras av IT-handledare)
Klickar du på ”Registrera ärende” ovan och sedan väljer:
Jag har särskilt ansvar --> och sedan det val du vill komma till.

 

Har du glömt ditt lösenord? Har du en anställning på Trollhättans Stad eller Kunskapsförbundet? Har du registrerat dig i vår lösenordsportal? Då kan du själv byta ditt lösenord genom att klicka på respektive länk nedan:

Om du inte har registrerat dig så kan du göra det när du sitter på en jobbdator uppkopplad på jobbets nät. Du hittar information om hur du gör på vår sida (IT-avdelningen) under verksamhetsstöd på Trollhättans Stads intranät. Eller i Drömfabriken för KFV under info om lösenord.

 

För att kunna registrera ärende måste du ha ett konto och en e-postadress som du fått av din arbetsgivare. Om du befinner dig på jobbet (inloggad med ditt konto som har e-post) på datorn så kommer du automatiskt direkt till formuläret där du kan registrera ditt ärende. Om du befinner dig utanför arbetsgivarens nät så kommer du behöva logga in med dina användaruppgifter. Detta är samma uppgifter som du har när du loggar in på datorn.
Har du inte ett konto/e-post så kontakta din närmsta chef.

Formulär

För att gå tillbaka i formuläret måste du använda knappen tidigare i själva formuläret. Det funkar inte att backa med webbläsarens tillbaka-knapp.

De fält som är rödmarkerade måste du fylla i för att kunna gå vidare med din anmälan. Beroende på vad du väljer för val kommer det komma nya alternativ för att gå vidare.

Information som behövs vid registrering

Datornamn hittar du på din dator det kan vara en klisterlapp eller skrivet för hand. Du hittar det även på informationen på din bakgrundsbild.

TIPS OCH TRIX
Innan du gör felanmälan kan det vara till hjälp om du gjort följande tester.

Fel på dator:
Har du startat om din dator efter att felet uppstod? Blir det samma fel efter omstart? Har någon annan loggat in på den dator som du har problem på? Får den personen samma fel? Beskriv så tydligt som möjligt i beskrivningen i din anmälan vad du testat. Detta  hjälper oss att se vad problemet är och kan förhoppningsvis hjälpa dig fortare.

Fel på skrivare:
Har du provat att starta om skrivaren? Blir det samma fel? Kan någon annan skriva ut på skrivaren? Är det ett speciellt dokument som inte går att skriva ut eller allt som du försöker skriva ut? Har du kunnat skriva ut förut på denna skrivare? Beskriv så tydligt som möjligt i beskrivningen i din anmälan vad du testat. Detta hjälper oss att se vad problemet är och kan förhoppningsvis hjälpa dig fortare.

Kolla även in våra Guider och lathundar på Intranätet för ytterligare hjälp

Relaterad information

Öppettider som gäller för vår IT-support (0520-49 7912) är:

Måndag 07:30 - 16:30
Tisdag 07:30 - 16:30
Onsdag 07:30 - 16:30
Torsdag 07:30 - 16:30
Fredag 07:30 - 08:30, 10:00 - 16:00

Vi har lunchstängt 12:00-13:00

Under juli månad är öppettiderna måndag-torsdag kl. 07.30-12.00 och 13.00-15.00 samt fredagar 07.30-08.30, 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Senast granskad 2022-01-21 av Helena Skoog