Porträtt på två artister. Från vänster: B.Baby och DJ Huncho.

Populär rappare klar för Hela Kronan Gungar

Rapparen B.Baby låg etta på topp 50 i Sverige hela hösten med låten ”Hjärta”. Nu är han klar för Hela Kronan Gungar 18 maj.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Lördag 18 maj är stadsdelsfestivalen Hela Kronan Gungar tillbaka igen. Nu är det klart att rapparen B.Baby blir årets huvudakt.
– Det är roligt att åter kunna bjuda in till familjefesten Hela Kronan Gungar den 18 maj! Det är civilsamhället, i samverkan med Kronan Kulturhus, som bjuder på musik, mat och aktiviteter för hela familjen. Årets upplaga visar verkligen på vilket fantastiskt engagemang det finns hos föreningar och organisationer i Trollhättan. På scenen kommer vi bjuda på framträdanden av lokala artister, samt årets huvudakt, B.Baby, säger Paula Pelli, områdeschef på Kronan Kulturhus.

Förutom B.Baby är det även klart att DJ Huncho kommer uppträda under Hela Kronan Gungar. DJ Huncho kommer medverka hela dagen som mellanakt på stora scenen och avsluta med att vara till DJ till de lokala akterna.

B.Baby blev en av Sveriges största rappare med låten ”Hjärta”. Låten låg etta på topp 50 Sverige hela hösten och har idag gått platina. Han har synts i tv, radio och blivit enormt stor på sociala medier på kort tid. Under november uppträdde han även i det populära tv-programmet ”Bianca”.

B.Baby kommer från Västra Hisingen i Göteborg. Han har gått emot den stora strömmen av det stereotypiska inom svensk hiphop och varit noga med att ta avstånd från all typ av glorifiering av kriminalitet, våld och droger redan sedan början av sin karriär. I stället rappar han om vad livet i ett utsatt område kan innebära. Exponering för våld, för brott, för rasism, sexism, och från samhällets sida, passivitet.

DJ Huncho är en ledande kraft inom den urbana musikscenen. Med sin expertis och sitt öra för det senaste inom urban musik skapar DJ Huncho en atmosfär som är svårslagen. Med samarbeten med några av Sveriges mest framstående artister, inklusive Grammis och P3 Guld-vinnare, levererar DJ Huncho en upplevelse som är både minnesvärd och elektrifierande. Från smidiga övergångar till kraftfulla ögonblick bakom varje låt tar han publiken på en känslomässig resa genom ljudlandskapet av urban musik. 

 
Hela Kronan Gungar

Program

Årets stadsdelsfestival innehåller bland annat musik, mat, dans, prova-på-aktiviteter och olika uppträdanden.

Program Hela Kronan Gungar

Senast granskad 2024-02-29 av JONHJO