Pojke i förgrunden och flicka i bakgrunden

Myggans förskola har fått ett lyft

Ny ventilation, nya lekytor utomhus, nya personalutrymmen, ny belysning och nytt kök. Det är några av förbättringarna på Myggans förskola på Sylte. Nu firar förskolan ett halvår i sina uppfräschade lokaler.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Jessica Lyrheden är förskollärare på Myggans förskola och märker stor skillnad på luftkvaliteten efter renoveringen.

– Tidigare tog luften snabbt slut när vi hade vistats i ett rum en stund och vi upplevde stora växlingar mellan värme och kyla.

Jessica Lyrheden_750x400_2.png

Gott om aktiviteter på förskolegården

I ett års tid fick 30-talet barn och de åtta medarbetarna på Myggans förskola husera på andra förskolor, medan renoveringen pågick. När de kom tillbaka var det den ombyggda förskolegården som först fångade blicken. Plattsättning, små kullar, ny gungställning och en cykelslinga var några av nyheterna.

– Vi ser framemot en varmare årstid, så vi kan få prova den nya pergolan också, säger Erika Änghede, rektor på förskolan.

Pergola Myggans förskola_750x750.png

Planer på samarbete med Familjecentrum

Ett annat nytillskott på gården är Familjecentrum och öppna förskolan Mygglarven, som flyttat in i en av de tidigare avdelningarna på förskolan. Planerna på samarbete är flera och Erika Änghede och hennes medarbetare har redan fått möjligheten att visa förskolan för intresserade besökare på öppna förskolan.

– Vi verkar i ett mångkulturellt område där barn ofta har ett annat modersmål än svenska. Med vetskapen om förskolans viktiga roll för språkutvecklingen så vill vi givetvis att fler ska gå i förskola. Just här på Myggans förskola har vi gott om plats! säger Erika Änghede och visar de två avdelningar som även de är nyrenoverade men som just nu står tomma.

Flicka som ritar_750x400.png

Bättre arbetsmiljö med upprustade personalutrymmen

Själv var hon inte rektor under renoveringen men är imponerad över hur medarbetarna har tagit sig an tiden borta från förskolan och ordningsställandet när de fick återvända.

– De har verkligen varit grymma på att sköta flytten! Det har varit mycket att ställa i ordning men de har haft goda miner hela tiden.

Erika Änghede_750x400.png

Merparten av medarbetarna har jobbat tillsammans i många år och känner varandra väl. Renoveringen beskriver de som en nytändning på jobbet. Förutom ventilationen är de särskilt glada över de upprustade personalutrymmena.

– Vi har varken haft kyl, frys eller tillgång till rinnande vatten – bara en mikro. Nu har vi allt! säger Jessica Lyrheden.

Efter sovstund och mellanmål är det nu dags att ta på ytterkläderna och ta vara på marssolen. För Elliott, fem år, är det glasklart vad som är bäst på Myggan:

– Kompisarna!

Barn som äter i ateljén_750x400.png

Senast granskad 2024-04-02 av KLALIW