MSBs logotyp och texten "artister hyllar fina initiativ under krisen med liveframträdanden. Varje dag klockan 15.00 denna veckan på @dinsakerhet, Instagram"

Krisberedskapsveckan 2020

För fjärde året i rad uppmärksammas Krisberedskapsveckan. Syftet brukar vara att stärka kommuninvånarnas beredskap inför olika samhällskriser, men i år blir det ett annorlunda upplägg. Årets kampanj från MSB som genomförs 11-17 maj, anpassas istället till den pågående pandemin.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Kända artister gör exklusiva hyllningar

I hanteringen av pandemin tar väldigt många människor ett stort eget ansvar. De behöver bli sedda, stärkta och bekräftade. Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer olika artister att hylla ett initiativ live på instagram.

Alla som vill kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se.

För att se artisterna uppträda och alla andra hyllningar, går man in på instagramkontot @dinsakerhet. Instagram behöver laddas ner som app i telefonen.  

Två händer som håller upp en skylt med texten "SOS" i röda bokstäver

Krisberedskap

Kommunen har en viktig roll i samhällets krisberedskap. Ju bättre kommunen är på att hantera en kris, desto bättre blir hela samhället på krishantering. Kommunen är ansvarig för verksamhet som måste fungera även under kriser,

Närbild på vattenflaska, mobiltelefon, tändstickor, ficklampa och förbandslåda

Din beredskap

Vi har alla ett gemensamt ansvar för krisberedskapen, men du har också ett personligt ansvar. När något allvarligt inträffar har alla som befinner sig i närheten skyldighet att larma, varna och att hjälpa till.

Senast granskad 2020-05-07 av KLALIW