Person sågar med motorsåg i en stock

Träskulptur - från material till konstverk

När: 15–19 maj följ arbetet med skulpturerna. 21 maj vernissage

Plats: Gamle Dal, Vassliden 1, Trollhättan

Under eventet Träskulptur får vi följa med från material till konstverk. Kom och upplev tillkomsten av träskulpturer som skapas på platsen Gamle Dal, slussområdet.

Sju konstnärer som alla arbetar med storskalig träskulptur har bjudits in till Trollhättan för att skapa var sitt verk. Vi kommer se en variation av konstnärliga uttryck när materialet bearbetas med motorsåg och handverktyg.

De deltagande konstnärerna har sin bas på olika platser i norra Europa och har samlats av curator Chrisse Kuisma Karlsson och Trollhättans Konsthall. Besökare kan följa arbetet som tar plats mellan gården Åker och 1800-års kanal. Konstnärerna börjar veckan den 15 maj med sju trästockar och avslutar med en vernissage 21 maj för sju konstverk.

Tipspromenad, testa dina färdigheter i trädkunskap!

Det är inte bara mellan 15-21 maj det är fokus på trä och träd i Trollhättan. Några som arbetar med den biologiska mångfalden hela året är Trollhättans Stads ekologer. Till eventet ”Träskulptur” har de satt samman en tipspromenad om träd för både stora och små som går att delta i under hela veckan. Information och startplats för tipspromenaden finner du i anslutning till evenemangsplatsen i Gamle dal.

Deltagande konstnärerna i Träskulptur – från material till konstverk är:

  • Siv Bugge Vatne – Norge
  • Joerg Engelhardt – Tyskland
  • Lies-Marie Hoffmann – Sverige
  • Essi Korva – Finland
  • Klemens Pasoldt – Schweiz
  • Ilka Raupach – Tyskland
  • Geert Vanderplancke – Belgien

Trollhättan Craft - hantverkshelg i området

Passa på att också besöka Innovatum District 20 maj där smideseventet Spring Craft pågår i Nohab smedja med smide och hantverk i en historisk miljö. I konsthallen bjuds det på workshop med textilkonstnären Emelie Röndahl.

I Kreativa Boxen på N3 är det öppet hus och den 21 maj prova-på i digital teckning (anmälan)