Amanda Karlssons konstverk i en utställningslokal

Amanda Karlsson

The Leech party - Igelfesten

Utställningsperiod 1 juni - 4 augusti

The Leech Party / Igelfesten är en hyllning, ett förhållningssätt och ett utforskande kring våra kollektiva oönskade egenskaper.

Utställningen är en scenografi bestående av storskaliga oljemålningar på trä som berättar om en föreställd festplats frusen i tiden. En skådeplats av ett tillåtande rum där vi kan förhålla oss till oss själva, där vi genom humor och fiktion kan närma oss de egenskaper som vi ändå aldrig kan göra oss av med.

Amanda Karlsson formulerar berättelser från en fiktiv verklighet vid sidan av vår egen. En verklighet som har skapats ur hennes uppväxt i Värmland, ur arbetarklass, mytologiskt berättande och djupa skogar. Genom måleri, skulptur och rumsliga installationer utforskar hon vårt behov av samtida berättelser

Sommarkalas 1 juni

Lördag 1 juni är det återigen dags för sommarkalas på konsthallen. Vi firar in våra sommarutställningar och bjuder på snittar och tårta till livemusik på bakgården. Konstnären Amanda Karlsson är på plats och berättar om sin utställning Igelfesten. 

Kl. 14.00 Invigningstal av Karin Stammarnäs, kulturchef, och presentation av utställningarna och sommarens program i konsthallen.

Kl. 15.00 Livemusik på bakgården med bandet Country efter jobbet

Konsthallen öppnar kl. 11.00.

Välkomna!